12/07/2018

La URV, entre les 100 millors universitats europees en excel·lència en docència segons el Times Higher Education

Són els resultats d’un nou rànquing que s’ha elaborat amb dades de les institucions i d’enquestes als estudiants

Times Higher Education (THE) ha fet públic aquest dimecres un nou rànquing en què posiciona les millors universitats europees pel que fa a l’excel·lència en docència. És la primera vegada que elabora aquest llistat en què destaca les 242 millors universitats d’Europa. La URV es troba en l’interval 76-100.

El THE Europe Teaching Rankings 2018 es basa en tretze indicadors a través dels que creen una puntuació global que és la que reflecteix la fortalesa de la institució.  Els indicadors s’agrupen en quatre àrees: compromís, recursos, resultats i entorn. La primera d’aquestes té un pes del 40% en la valoració final i la resta un 20% cadascuna.  Els resultats s’han extret de dos tipus de fonts: la primera, de les dades que faciliten les institucions al THE, d’una enquesta de reputació als acadèmics, de les dades d’instituts nacionals d’estadística, de les pàgines web de les universitats i de les bases de dades bibliomètriques (Elsevier). D’altra banda, de les enquestes que s’han fet als estudiants a partir de dotze qüestions. Els resultats de les enquestes representen el 50% de la puntuació global de cada institució.

La URV es troba en quarta posició a nivell català, per darrere de la UB, la UAB i la UPF i en onzena posició de l’Estat espanyol, compartint lloc amb tres universitats més.

El rànquing inclou únicament universitats de països membres tant de l’Espai Europeu d’Educació Superior com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic i que han estat qualificats com a economies desenvolupades per les Nacions Unides. A més, han d’oferir graus i màsters reconeguts oficialment i tenir almenys 5.000 estudiants matriculats de grau. A banda, han d’haver aconseguit un  mínim de 50 respostes vàlides a les enquestes que s’han fet als estudiants.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*