20/11/2020

La URV rep prop de 1.200 candidatures d’arreu del món per cobrir 76 places per fer el doctorat

Són candidatures al programa Martí i Franquès, en les seves edicions estàndard i MSCA-COFUND, que provenen de 60 i 90 països diferents, respectivament. Les persones seleccionades començaran a incorporar-se a la Universitat entre el desembre d’aquest any i l'abril del 2021

En el marc del programa Martí i Franquès, la URV ha finalitzat el període de sol·licituds per a les 76 places disponibles d’investigadors i investigadores predoctorals en diferents àmbits de recerca. La convocatòria ha tingut un gran abast internacional (el 89% dels candidats són de fora de l’estat Espanyol) i un interès molt elevat, ja que s’han rebut 1.156 sol·licituds, el 41% de les quals dones, que opten a ocupar una de les 76 places que ofereix la URV.

Per a la modalitat estàndard, 532 persones s’han registrat a l’aplicació, de les quals 403 han acabat fent la sol·licitud. D’aquestes, un 53% són dones. Les persones sol·licitants provenen de més de 60 països i només el 25% tenen nacionalitat espanyola. Per a la modalitat MSCA-COFUND, 1.029 persones s’han registrat a l’aplicació, de les quals 753 han finalitzat la sol·licitud correctament. El balanç de gènere és d’un 35% per a candidatures de dones i 65% d’homes. En aquesta modalitat, els candidats són principalment internacionals (un 97% són de fora de l’estat Espanyol) i provenen de 90 països diferents. En aquesta convocatòria, s’ha dedicat un esforç especial a la difusió internacional per intentar arribar a més i millors candidats i que, malgrat la situació actual, el nombre de sol·licituds no davallés.

Les àrees de recerca dels candidats inclouen tots els àmbits de coneixement -Ciències, Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria, i Ciències de la Salut- i involucren a una quinzena de departaments i prop d’un centenar de professors i professores de la URV (entre supervisors i co-supervisors). De les 76 places, una està reservada per a persones amb discapacitat, en la modalitat MSCA-COFUND.

Ara, amb el termini de sol·licituds tancat, comença la fase de selecció i avaluació, en què participaran experts internacionals i comitès de selecció de la URV. Es preveu que els 76 seleccionats comencin a incorporar-se a la Universitat entre desembre d’aquest any i abril del 2021. Durant la seva estada a la URV, els candidats treballaran en la seva tesi doctoral, rebran una formació multidisciplinària i intersectorial, i, els candidats de la modalitat MSCA, podran realitzar estades de recerca internacionals tant en universitats i centres de recerca, com en empreses i institucions.

Les places MSCA-COFUND són cofinançades per la Unió Europea a través del programa Marie Skłodowska-Curie Actions, que aporta quatre milions d’euros al programa. La URV destina quatre milions d’euros més per poder contractar els investigadors. A més, la convocatòria té el suport de la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’IRTA i el Banco Santander. Aquest projecte ha sigut possible gràcies a la Unitat de Suport a les Propostes Internacionals de Recerca (USPIR), cofinançada amb fons de l’Agència Estatal d’Investigació a través de la convocatòria “Redes y Gestores 2019”, i al suport de la Diputació de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*