11/07/2016

L’Associació Àrab d’Estudiants de Tarragona fomenta l’excel·lència dels estudiants de secundària

En l'acte de tancament del curs acadèmic 2015-16 el divendres 8 de juliol al campus Catalunya, ha premiat els tres estudiants àrabs amb millors expedients acadèmics de secundària del Camp de Tarragona. Aquesta associació d'estudiants, registrada a la URV, vol fomentar l'educació i donar suport als estudiants en la seva trajectòria acadèmica

Els estudiants premiats, acompanyats dels participants en l'acte.

La cloenda s’ha fet inspirada en la frase cèlebre de Nelson Mandela: “L’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món”. Soukayna Chig, estudiant de Dret de la URV, que ha conduit l’acte juntament amb Saloua El Boukhari, d’Enginyeria Química, i Zainab E Raklaouy, de Psicologia, ha explicat que treballen per fer possible “generacions competents en la seva trajectòria professional”. A la URV estudien prop de 150 joves de parla àrab. El tancament del curs acadèmic organitzat per l’Associació d’Estudiants Àrabs (AAET) de Tarragona, nascuda a la URV, ha tingut lloc a l’Aula Magna del campus Catalunya.

El primer premi per a secundària ha estat per Mohamed Oudriss Hajji, de l’Institut Roseta Mauri de Reus, que ha aconseguit una nota mitjana de batxillerat de 8.72. El premi, patrocinat pel Consolat General del Regne del Marroc, consisteix en un viatge per a dues persones a una ciutat imperial d’aquest país, i 300 €. El segon premi ha estat per Chakir Guemmout Tangi, de l’Institut Vila-seca, que ha obtingut una nota mitjana de batxillerat de 8.63. Ha rebut com a premi, per part del Bank Chaabi, un viatge a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i 100€. El tercer premi ha estat per Hasnae Kassemy, de l’Institut Baix Camp de Reus, que ha aconseguit una nota mitjana de batxillerat de 8.57. Com a premi, ha rebut quatre entrades per Port Aventura, més 50€.

En l’acte han intervingut la vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària Arantxa Capdevila, la directora del Departament d’Ensenyament a Tarragona Sílvia Rodes, i el cònsol general del Regne del Marroc a Tarragona, Abdelaziz Jatim. La representant de la URV ha subratllat l’enorme carga positiva i la capacitat de transformació de l’educació, que es produeix en quatre nivells: en el nivell personal, en el social; en el present i, sobretot, en el futur, per a les generacions que vindran.

La responsable d’Ensenyament a Tarragona ha dit, respecte al col·lectiu de les persones immigrades de parla àrab, que cal que la població autòctona venci la por a la diferència i desmunti estereotips. S’ha de treballar contra l’alta taxa d’abandonament dels estudis d’aquests alumnes, donar importància a l’etapa de l’educació infantil i donar suport a les famílies en la tasca educadora. Per la seva part, el cònsol Abdelaziz Jatim ha dit que els enemics del progrés són la “ignorància, la marginació i l’exclusió”. “Els joves provinents d’una altra cultura encara es fa preguntes existencials, però les històries d’èxit els marquen el camí. Els joves estudiosos són un exemple per als seus germans petits”, ha dit.

A la cloenda del curs han assistit molts joves estudiants.
A la cloenda del curs han assistit molts joves estudiants.

S’ha premiat també les millors frases presentades al concurs “Fes reflexionar Tarragona”, les autores de les quals han estat premiades amb la reproducció de les frases a l’Estació d’Autobusos de Tarragona i amb un val de 25 € per a Abacus. Les frases guanyadores han estat: “Educació com a camí cap a la llibertat: llibertat per decidir, per viure, per ser”; “No es más libre aquél que vuela sino aquél que piensa”; “L’educació és una eina que ens permet pensar i que, per tant, ens fa lliures”; i “Si hem sigut educats per ser lliures, per què no tenim llibertat per ser educats?”.

En el capítol d’agraïments als patrocinadors dels premis i col·laboradors en l’acte, l’organització ha esmentat al Consell d’Estudiants de la URV.

Una jove associació oberta a tothom

L’AAET ha nascut enguany com a entitat sense ànim de lucre, associada a la URV i fundada per estudiants universitaris àrabs de Tarragona. A més de promoure l’educació a tots els nivells i donar suport als estudiants, vol fomentar la difusió i la connexió culturals, involucrar els àrabs en al construcció de la comunitat tarragonina, com a forma d’integració; i difondre els valors de la igualtat entre les persones, per contribuir a la lluita contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia. Com a primer projecte, han iniciat una campanya als barris de Tarragona per conscienciar els pares i les famílies de la importància de l’escola. L’Associació està oberta a tothom que estigui d’acord amb els seus principis.

Més informació:

AAET

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*