25/11/2024

Les colles castelleres tenen un gran potencial com a elements d’integració social de les persones nouvingudes

És la conclusió principal d'un estudi presentat en el marc de la III Jornada Acadèmica de la Càtedra URV per a l'Estudi del Fet Casteller, que s'ha fet aquest dissabte a Valls

La presentació preliminar de les conclusions de l’estudi sobre la inclusió social al món casteller va ser aquest dissabte un dels principals atractius de la III Jornada Acadèmica organitzada per la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, celebrada al Museu Casteller de Catalunya, a Valls, amb l’assistència d’una quarantena de persones.

L’estudi està dirigit per Oriol Rios, investigador del Departament de Pedagogia de la URV, i se centra en el procés d’arrelament de persones nouvingudes a les colles castelleres i destaca el gran potencia que aquestes tenen com a a elements d’integració social.

Després de la presentació del treball, les conclusions es van poder contrastar amb altres estudis que recentment han aprofundit en aspectes socials del món casteller, la composició social de les colles, o la percepció que té la societat catalana del fet casteller. En aquesta taula rodona, a més de l’Oriol Rios hi van intervenir Mireia G. Mohedano, co-autora de l’estudi Una diapositiva sociocultural dels castellers i castelleres de Catalunya; Francesc Valls, sociòleg, autor del treball del CEPAC sobre l’estudi El coneixementi la percepció social del fet casteller i Santi Suárez, sociòleg i documentalista, autor del llibre Castells i televisió. La construcció mediàtica del fet casteller.

La jornada va comptar també amb la presència de la professora Mariann Vaczi, autora del llibre Catalonia’s Human Towers, resultat del seu treball fet a partir d’una estada de dos anys a Catalunya per a la Universitat de Nevada, als Estats Units.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*