16/07/2020
L’IPHES aconsegueix per primer cop l’acreditació d’excel·lència ‘Maria de Maeztu’
La distinció es dóna a centres de recerca amb impacte i lideratge científic a nivell internacional i que col·laboren activament amb el seu entorn social i empresarial
La distinció es dóna a centres de recerca amb impacte i lideratge científic a nivell internacional i que col·laboren activament amb el seu entorn social i empresarial
L’ Agencia Estatal de Investigación (AEI), dependent del Ministerio de Ciencia e Innovación, ha atorgat a l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) per primer cop l’acreditació d’excel·lència ‘Maria de Maeztu’, en el marc de la resolució provisional feta pública aquest dimecres. D’aquesta manera, aquest centre de recerca rebrà 500.000 euros anuals durant quatre anys, per part del govern espanyol.
La Unidad de Excelencia ‘Maria de Maeztu’ té com objectiu finançar i acreditar els centres i unitats de recerca, en qualsevol àrea científica, que demostren impacte i lideratge científic a nivell internacional i que col·laboren activament amb el seu entorn social i empresarial. Distingeixen estructures organitzatives que compten amb programes de recerca de frontera i altament competitius, i que es troben entre els millors del món en les seves respectives àrees científiques.
El procés d’avaluació i selecció es porta a terme de forma independent, per un comitè científic internacional integrat per investigadors de reconegut prestigi i impacte. L’acreditació té una validesa de quatre anys. Un cop finalitzat aquest període, els centres o unitats poden tornar a presentar-se a una nova convocatòria en concurrència competitiva.
Els requisits, nivells d’exigència, criteris i procediments d’avaluació i selecció referits a l’excel·lència científica no estableixen diferències entre centres i unitats, que han estat seleccionats pels seus resultats científics i els seus programes estratègics després d’una rigorosa avaluació en què han participat científics internacionals de reconegut prestigi.