07/08/2023

L’IPHES reprèn una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, a l’Anoia

Avui s'inicien els treballs, que continuaran amb l’excavació en extensió del nivell R que correspon a un campament neandertal de 60.000 anys d’antiguitat

Fotografia dels treballs d’excavació de l’any passat en el nivell Ra de l’Abric Romaní. Foto: IPHES-CERCA.

A partir d’aquest dilluns i fins el dia 25 d’agost es durà a terme una nova campanya d’excavació arqueològica al jaciment de l’Abric Romaní (Capellades, Anoia), sota la direcció de l’equip investigador  i docent de l’IPHES-CERCA i de la URV Palmira Saladié, M. Gema Chacón i Eudald Carbonell.

L’objectiu d’aquesta campanya és acabar amb l’excavació en extensió del nivell R que correspon a un campament neandertal especialitzat en la caça de cérvols i on durant la campanya anterior es va recuperar les restes parcials d’un crani de Neandertal de 60.000 anys d’antiguitat.

Els treballs d’excavació comptaran amb la participació de 27 persones, de les quals 11 són investigadors i investigadores de l’IPHES-CERCA. També hi ha haurà 3 estudiants de doctorat de IPHES-URV, a més d’altres estudiants i investigadors d’universitats i centres de recerca nacionals i internacionals.

Les intervencions als jaciments de la Cinglera han estat emmarcades en el projecte quadriennal “Cinglera del Capelló” aprovat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La campanya està finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per l’Ajuntament de Capellades i l’esponsorització de l’empresa Romanyà-Valls.

Taller de divulgació prehistòrica

En el marc de la Festa Major de Capellades, el dimecres 16 d’agost es durà a terme un taller de divulgació prehistòrica per part de l’Andrea Alías, tècnica de socialització de l’IPHES-CERCA. L’aforament és limitat i cal reserva prèvia a www.entrapolis.com.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*