26/06/2024

Obert el I Concurs Internacional de Videocreació al voltant de la intel·ligència artificial

Fins al 15 de juliol es poden presentar obres de curta durada en aquest concurs de l’Aula de Cinema de la URV, Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, la Plataforma Art i Mitjans (PAM) i la Biennal d’Arts Medials de Santiago de Xile

FOTO: Bruno Massao, Pexels.
FOTO: Bruno Massao, Pexels.

L’Aula de Cinema de la URV, conjuntament amb Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, la Plataforma Art i Mitjans (PAM) i la Biennal d’Arts Medials de Santiago de Xile, convoca el I Concurs Internacional de Videocreació titulat “Parlant Posthumanament”, que gira al voltant de la intel·ligència artificial (IA). Fins al 15 de juliol ja es poden presentar peces de videocreació de curta durada concebudes per projectar-se en una pantalla única, incloses obres que es reconeixen en el camp del videoart, el vídeo i l’animació experimental, els assaigs documentals i diversos gèneres audiovisuals no tradicionals. 

Per participar-hi, s’han de presentar peces audiovisuals que reflexionin sobre la intel·ligència artificial en una de les tres línies temàtiques o categories proposades: la relació humà-animal, que busca indagar en les contradiccions entre la supremacia dels humans i la perspectiva dels animals; les tecnologies per a les cures, que pretén aproximar-se i especular sobre la hibridació de tecnologies i cures; i les ficcions del jo i les autorepresentacions, que cerca explorar com ens representem a nosaltres mateixos en relació amb la intel·ligència artificial. 

El concurs permet que les creacions hagin estat generades o postproduïdes per generació automàtica de contingut o mitjançant qualsevol altra tècnica. Cada persona o col·lectiu pot presentar com a màxim un curtmetratge en cadascuna de les línies proposades. 

Les tres videocreacions guanyadores, una de cada categoria, seran premiades amb 500 euros. A més, s’atorgarà un premi especial d’un valor de 300 euros a la millor obra audiovisual produïda per estudiants o exestudiants de la Universitat Rovira i Virgili. Les obres premiades es projectaran al Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona i podran passar a formar part de la programació de la Biennal d’Arts Medials de Santiago de Xile 2025.

Podeu consultar totes les bases del concurs aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*