16/12/2019

Presentat l’informe “50 solucions al sensellarisme i a l’exclusió residencial”

L'investigador de la URV Sergio Nasarre ha estat membre de la direcció del projecte "50 Out-of-the-box Housing Solutions to Homelessness & Housing Exclusion", que ha recopilat exemples de solucions innovadores sobre habitatge per als exclosos residencials i persones sense llar a Europa

Pisos de Y-Foundation, una organització de Finlàndia, que se cita com a exemple innovador en l'informe "50 solucions als sense llar i a l'exclusió residencial".

La Càtedra UNESCO per al Dret a l’Habitatge de la URV ha participat en la presentació de l’informe “50 solucions al sensellarisme i a l’exclusió residencial” a Brussel·les. L’esdeveniment ha reunit els membres de la Plataforma Housing Solutions al Parlament Europeu. Sergio Nasarre, membre de la plataforma i director de la Càtedra, va ser l’encarregat de presentar part de l’informe sobre les innovacions legals en l’àmbit de les solucions a l’exclusió residencial.

Housing Solutions Platform ha recopilat una col·lecció de 50 dels exemples més innovadors i audaços de solucions d’habitatge per als exclosos residencials i persones sense llar a Europa, gràcies a la resposta massiva a la crida que es va llançar a principi de 2019.

La publicació, que es va presentar oficialment al Parlament Europeu el passat 11 de desembre, té per objectiu encoratjar els diferents interessats a ser més innovadors en la provisió de solucions d’habitatge assequible i omplir els buits en els sistemes existents.

Entre els 50 projectes seleccionats, 5 són espanyols. Tres vénen del País Basc i consisteixen en la reconversió de solars no desenvolupats i inicialment pensats per a sòl dotacional en allotjaments temporals fins a cinc anys de el Departament d’Habitatge i Arquitectura del Govern Basc; el segon versa sobre la reconversió de sòl industrial en desús en més de 1.000 habitatges a Bolueta (Visesa); i el tercer és el programa Bizigune de Alokabide que busca la mobilització d’estoc d’habitatge privat i públic a través de la cessió de l’usdefruit a aquesta agència pública de lloguer a canvi de certes garanties, havent-ho fet ja amb 5.000 habitatges.

Un quart és el projecte AHINOR de Canàries, on un grup d’afectats per l’exclusió residencial s’ha unit per donar suport a altres afectats i inclou tant a professionals de la psicologia i del dret com a treballadors socials. El cinquè consisteix en la innovació legal operada a Catalunya el 2015 amb la introducció de la propietat compartida i de la propietat temporal com a instruments d’accés a la un habitatge en propietat de manera més assequible i evitant sobreendeutaments.

Membres del comitè de direcció del projecte “50 Out-of-the-box Housing Solutions to Homelessness & Housing Exclusion”, el dia de la presentació de l’informe al Parlament Europeu.

Sergio Nasarre ha estat membre de comitè de direcció de el projecte “50 Out-of-the-box Housing Solutions to Homelessness & Housing Exclusion”. El llibre resultant de el projecte es pot descarregar aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*