19/04/2022
Universitats i centres de recerca i tecnològics donen suport a la proposta que Catalunya aculli la indústria de semiconductors i microxips
Com a integrants de FabCat, celebren l’anunci d’un PERTE de més d’11.000 milions d’euros
Com a integrants de FabCat, celebren l’anunci d’un PERTE de més d’11.000 milions d’euros
La Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC i el centre tecnològic Eurecat són els entitats que integren la iniciativa FabCat, que promociona Catalunya com a seu d’una de les fàbriques de semiconductors que es construiran a la Unió Europea. Ara, aquests centres universitaris i de recerca celebren l’anunci del Govern espanyol de posar en marxa un nou projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) sobre microxips i semiconductors, que rebrà una inversió pública de més d’11.000 milions d’euros provinents dels fons Next Generation EU.
Les universitats i els centres de recerca han participat a FabCat juntament amb les cambres de comerç de Barcelona i Girona, empreses subministradores i grups de voluntaris coordinats pel Tecnoateneu de Vilablareix. FabCat ha remarcat que Catalunya disposa del coneixement tecnològic i de l’expertesa de recursos humans necessaris per dissenyar i aplicar la tecnologia dels microxips. Així mateix, ha posat en relleu la disponibilitat dels mitjans materials i del terreny industrial amb els requeriments més exigents per acollir un gran projecte de fabricació de semiconductors.
La indústria dels microxips és un sector estratègic i de gran potencial. Segons el programa de treball de la Comissió Europea per a l’any 2022, publicat el 19 d’octubre de 2021, al segon trimestre del 2022 es publicarà una proposta sobre una llei europea de xips. Disposar de components electrònics, l’escassetat dels quals s’ha fet palesa els darrers mesos, és una prioritat estratègica per enfortir el continent europeu davant dels reptes tecnològics i digitals actuals.