11/10/2019

El grup de recerca Asterisc participa en una xarxa internacional per a millorar la gestió dels focs forestals

Els investigadors de la URV han presentat una recerca sobre la comunicació com a element clau en l'abordatge dels focs forestals a la primera trobada de l'Acció COST

Assistents a la reunió de la Cost Action FireLinks a Sofia (Bulgària).

El Grup de Recerca en Comunicació Asterisc, del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, ha estat present a la primera Assemblea General de l’Acció COST “Fire in the Earth System: Science & Society” (Foc al sistema terrestre: ciència i tecnologia). L’investigador Enric Castelló ha presentat el pòster Understandings of Wildfires. Stakeholders, Institutions, Citizens (Comprensió d’incendis forestals. Stakeholders, institucions i ciutadans), fruit d’una recerca feta conjuntament amb la també investigadora de la URV, Marta Montagut. Es tracta d’una investigació que posa èmfasi en la necessitat de considerar la comunicació com a element clau en aquesta temàtica.

La trobada ha tingut lloc els dies 8 i 9 d’octubre a la Casa de la Ciència i la Tecnologia de Sofia, Bulgària, i ha reunit experts d’arreu d’Europa que integren l’Acció COST FireLinks. Té per objectiu final crear paisatges resistents al foc tenint en compte les limitacions biològiques, bioquímiques i físiques, però també socioeconòmiques, històriques, geogràfiques, sociològiques i polítiques. Es tracta d’una necessitat social urgent per la intensificació i la difusió geogràfica dels règims d’incendis previstos pel canvi global.

L’objectiu de les accions COST és generar sinergies i crear xarxes a nivell internacional que contribueixin a entendre les complexitats de fenòmens diversos en les societats actuals. Aquestes xarxes les integren investigadors de l’àmbit acadèmic, de la indústria i del sector públic i privat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*