06/04/2017

Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, en el 25è aniversari de la URV

El Campus Extens de la Universitat ha organitzat tretze recitals per tot el territori, en què l'actriu Carme Sansa canta i recita l'escriptora amb l'acompanyament de Jaume Mallofré

Carme Sansa i Jaume Mallofré a l'escenari, al Centre de Lectura de Reus el dimecres 19 d'abril.

És una iniciativa artística de temàtica literària que es fa pels voltants de Sant Jordi, en el conjunt dels tretze municipis de la demarcació de Tarragona que integren el projecte del Campus Extens. Ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català i s’ha fet en el marc de la commemoració dels 25 anys de la URV.

Es tracta d’una actuació de Carme Sansa, amb acompanyament de Jaume Mallofré a l’acordió, basada en la figura de Maria Aurèlia Capmany, de qui el proper any es complirà el centenari del seu naixement (Barcelona, 1918-1991). L’espectacle s’ha preparat en homenatge a l’escriptora. . A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui. Narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d’emocions.

Carme Sansa és una de les millors actrius del teatre català. Ha rebut els més importants guardons per la seva dedicació a l’escena, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També ha fet d’actriu de cinema i de televisió. Entre la gran quantitat d’obres dramàtiques en què ha intervingut, destaquem els espectacles de cabaret literari amb textos de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover, en bona part base de l’espectacle que ara presenta. Actuarà acompanyada a l’acordió per l’actor Jaume Mallofré.

Les actuacions tenen lloc, entre el 8 d’abril i el 13 de maig, a Hospitalet de l’Infant, Reus, Tortosa, Torredembarra, Cambrils, Salou, Tarragona, Amposta, Santa Coloma de Queralt, Valls, Móra d’Ebre, La Pobla de Mafumet i la Sénia.

Carme Sansa diu i canta M. Aurèlia Capmany

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*