31/03/2020

Ciència amb i per a la societat: la recerca i la innovació en els programes marc d’RDI de la Comissió Europea

47 persones han participat en la sessió virtual sobre RRI i les convocatòries SwafS que ha organitzat la Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’RDi

Aïda Díaz, tècnica de polítiques europees i internacionals de l’AGAUR, ha impartit el seminari en línia “Ciència amb i per a la societat: la recerca i la innovació en els programes marc d’RDI de la Comissió Europea”. FOTO: Acció.

“Ciència amb i per a la societat: la recerca i la innovació en els programes marc d’RDI de la Comissió Europea” és el seminari en línia sobre recerca i innovació responsables (RRI segons les seves sigles en anglès) i les convocatòries Ciència amb i per a la societat (Science with and for society SwafS, en anglès) ha tingut lloc de manera virtual el 31 de març de 2020. Hi han participat 47 persones, entre investigadors i tècnics de disciplines molt diverses.

La Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) ha estat l’organitzadora d’aquesta sessió. La USPIR és la unitat de la URV que té l’objectiu de donar suport als investigadors en la redacció de propostes per aconseguir el finançament internacional dels seus projectes de recerca.

L’objectiu d’aquesta sessió era donar a conèixer el concepte RRI i com s’implementa en l’actual programa Horizon 2020 i en el futur Horizon Europe (2021-2027). En el seminari s’hi ha explicat com s’ha d’integrar en els projectes europeus tant en la fase de presentació de propostes com en la implementació futura dels Projectes.

La sessió ha anat a càrrec d’Aïda Díaz Sàez, tècnica de polítiques europees i internacionals de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Ha proporcionat informació sobre el concepte d’RRI, com s’implementa en Horizon 2020 i la previsió per a l’Horizon Europe, la inclusió dels diferents elements de la RRI en totes les fases d’un projecte europeu i com serà la RRI i el programa Ciència amb i per a la Societat a Horizon Europe (2021-2027).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*