24/06/2024
Clou la tercera edició de formació dual del grau en Química de la URV
Nou estudiants han combinat més de 1.100 hores de pràctiques remunerades a la indústria amb una assignatura teòrica impartida per professionals industrials
Nou estudiants han combinat més de 1.100 hores de pràctiques remunerades a la indústria amb una assignatura teòrica impartida per professionals industrials
El dia 19 de juny a la Facultat de Química va tenir lloc la defensa dels Treballs de Fi de Grau dels nou estudiants del grau de Química que han realitzat la formació dual en la seva tercera edició aquest curs 2023-24: Armand Bielsa, Mia Climent, Joan Curto, Gabriel Haba, Javier López, Marc Pedrol, Miquel Ponce, Claudia Reverté i Maria Velasco. En acabar, es va fer un acte de cloenda amb els tutors i les tutores professionals i els tutors i les tutores acadèmiques que han fet el seguiment de la formació dels estudiants al llarg del curs, a més del degà de la Facultat de Química, la coordinadora de menció dual i altres representants de les empreses.
Les empreses que han participat en aquesta tercera edició i per tercer any consecutiu han estat: Clariant, Consorci d’Aigües de Tarragona, Ercros, IQLIT i Repsol. A aquestes empreses s’hi han sumat per primer cop Ematsa, IQOXE (amb 2 estudiants) i EW Nutrition.
Un referent per a altres facultats de Química de l’Estat
La Facultat de Química va implantar la formació dual per al grau en Química el curs 2021-22 en una iniciativa pionera, i encara única, a tot l’Estat Espanyol. Això ha fet que la Facultat de Química de la URV s’hagi convertit en un referent per altres facultats de Química de l’Estat, establint programes de col·laboració i assessorament amb les Universitats de València, Múrcia i Autònoma de Madrid. La implantació de la Menció Dual al grau de Química ha estat també reconeguda aquest any 2024 pel Consell Social de la URV, que li ha atorgat el Premi a la Qualitat Docent en modalitat col·lectiva.
Un dels principals objectius de la menció dual és que els estudiants facin una immersió al món professional durant el darrer any dels estudis.
La formació dual té avantatges per als estudiants, que obtenen una qualificació professional avançada i acceleren la seva inserció laboral; per a les empreses, que asseguren un flux adequat de personal qualificat; i per a la Universitat, que actualitza les seves activitats docents.