24/09/2021

Comunicat dels rectors i la rectora de les universitats públiques catalanes sobre la detenció de Carles Puigdemont

Consideren que la situació provocada per la detenció del president, ara diputat del Parlament Europeu, genera una gran inseguretat jurídica

Edifici del rectorat de la URV.

Els rectors i la rectora de les universitats públiques catalanes han emès el següent comunicat sobre la detenció del president, ara diputat del Parlament Europeu, Carles Puigdemont, a l’Alguer:

“El president Carles Puigdemont va ser detingut ahir a l’Alguer en aplicació de l’euroordre dictada pel Tribunal Suprem de l’Estat Espanyol. Tanmateix, arran de la presentació pel mateix Tribunal Suprem d’unes qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, la vigència d’aquesta euroordre està en qüestió.

Els rectors i la rectora de les universitats públiques catalanes considerem que la situació provocada per aquesta detenció genera una gran inseguretat jurídica.

Com a universitats del sistema públic tenim el compromís, recollit als nostres estatuts i en la nostra tradició històrica, de vetllar pels valors democràtics, els drets fonamentals i les llibertats públiques que caracteritzen l’espai europeu al qual pertanyem. Així mateix, les universitats som i serem fermes defensores de la deliberació i el diàleg com a eina per a la resolució dels conflictes polítics. És per això que instem l’aclariment de la situació que va portar a la detenció d’ahir i expressem la nostra satisfacció per l’alliberament del president, ara eurodiputat, Carles Puigdemont.”

A Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, el 24 de setembre de 2021

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*