24/03/2018

Comunicat de les universitats sobre l’empresonament de dirigents i càrrecs polítics

Els rectors i rectora defensen el restabliment del funcionament ordinari de les institucions

Edifici de Rectorat, ubicat a la Part Alta de Tarragona

Els rectors i rectora de les universitats públiques catalanes han emès un comunicat en referència als darrers empresonaments de dirigents i càrrecs polítics:

“Els rectors i la rectora de les universitats públiques catalanes volem fer públic el nostre profund malestar pels empresonaments de diversos dirigents i càrrecs polítics. Considerem que hi ha altres vies per a afrontar la situació política que viu Catalunya en aquests moments i que la presó no és la manera de fer-ho.

Creiem que el diàleg i la negociació sobre la base de les idees haurien de configurar el marc per a afrontar els problemes polítics que ens afecten. D’acord amb aquesta convicció, hem defensat reiteradament el diàleg com a única manera d’abordar aquests problemes i restablir el funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya.

La situació extraordinària que viu el nostre país obliga tothom a actuar amb la màxima responsabilitat per propiciar una solució democràtica i dialogada al conflicte.

Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, 24 de març de 2018”

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

 1. Angels Serra |

  En opinió meva aquest comunicat és massa tebi. Davant de la greu situació política que estem patint, esperava una denuncia més punyent dels nostres rectors, que son els que representen les institucions democràtiques i políticament avançades de la societat catalana.

 2. Sílvia |

  Estic d’acord amb l’Àngels. Aquesta tebior no està a l’alçada del que estem vivint. M’ha decebut molt. Personalment, penso que cal deixar estar els “creiem” i “considerem” i s’ha d’anar pel “demanem”, l'”és imprescindible”, “condemnem”, “rebutgem”, etc., si més no. ens hi juguem molt.

 3. Ricardo Flores-Fillol |

  Sóc professor de la URV i aquest comunicat no em representa.

  Lamento que una universitat pública utilitzi el seu web institucional per llançar un missatge polític que deixa de costat a una part de la comunitat universitària.

  Les administracions públiques tenen l’obligació de mantenir la neutralitat política, tal i com l’han afirmat el Tribunal Constitucional i el Tribunal Europeu de Drets Humans.

  Penso (i crec que represento a una part de la comunitat universitària) que aquest missatge qüestiona una decisió judicial i demana diàleg amb aquells que han vulnerat normes bàsiques de la nostra convivència. De la mateixa manera, em sorprèn aquesta condemna al costat del silenci davant de la derogació de la Constitució els dies 6 i 7 de setembre al Parlament de Catalunya i les declaracions d’independència dels dies 10 i 27 d’octubre (que van ser criticades per nombrosos governs de països arreu del món).

  És clar que això és només el que jo penso i no pretenc convèncer a ningú. Però, crec que és la prova de que el missatge deixa de costat a una part de la comunitat universitària al no mantenir la neutralitat política de la institució.

  Ricardo Flores-Fillol
  Departament d’Economia and CREIP
  URL: http://gandalf.fcee.urv.es/professors/ricardoflores/

Comenta

*