22/12/2023

Adéu a l’any 2023 amb l’estrena de la nadala El dimoni del mercat, del compositor Marc Migó i la poetessa Glòria Coll

El concert de Nadal de l'Aula de Música de la URV posa el punt i final al 2023 a la Universitat

Les tres formacions de l'Aula de Música al concert de Nadal de 2023.

En una Aula Magna del campus Catalunya plena, el concert de Nadal va servir aquest dijous per acomiadar l’any a la Universitat. En aquesta ocasió l’Orfeó, la Coral i l’Orquestra de la URV ho van fer d’una manera més innovadora, amb la interpretació conjunta d’El dimoni del mercat, una versió del Dimoni escuat del compositor Marc Migó i la poetessa Glòria Coll en què fan una crítica al capitalisme més salvatge amb un to satíric.

120 cantants i músics van interpretar diferents peces sota la direcció de Núria Giménez (l’Orfeó), Albert Cid (la Coral) i Miquel Massana (l’Orquestra), com The Battle of Jericho, amb arranjaments de Moses hogan, I shall not live in vain, del compositor Josep Ollé, o la suite d’El llac dels signes, de Txaikovski.

En acabar el repertori de cada formació, les tres es van aplegar a l’escenari per posar el punt i final al concert interpretant El dimoni del mercat, una composició de Marc Migó per a cor i orquestra que imprimeix a la nadala un ritme in crescendo i que es pot veure i escoltar al canal de YouTube de l’Orquestra de la URV en la gravació prèvia que van fer-ne per felicitar les festes.

El públic va omplir l’Aula Magna del campus Catalunya per veure el concert de Nadalde la URV.

Glòria Coll, l’autora de la lletra, és també música, especialista en la interpretació del violoncel barroc. Ha estudiat a l’Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d’Utrecht i Amsterdam. Ha estudiat a la URV, on també va ser integrant de l’Orquestra, i a la UB Filologia Catalana i Estudis literaris, i l’any 2013 va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes. Les seves obres literàries han rebut diversos guardons.

Marc Migó és un jove compositor nascut a Barcelona i format a l’Esmuc i a The Julliard School (Nova York), on va rebre el Premi de Composició per a Orquestra l’any 2018. Ha rebut encàrrecs d’institucions com l’Òpera Nacional Alemanya i el Liceu, entre molts d’altres.

Galeria d’imatges
Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*