17/06/2024
Els concursos ChemEcar i Food Challenge Design posen a prova les habilitats i coneixements dels estudiants de l’ETSEQ
L'ETSEQ va celebrar la cloenda de l'avantprojecte de primer curs, una iniciativa formativa en què els esudiants de quart també han de demostrar les aptituds de lideratge
L'ETSEQ va celebrar la cloenda de l'avantprojecte de primer curs, una iniciativa formativa en què els esudiants de quart també han de demostrar les aptituds de lideratge
L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) acaba el curs posant a prova les habilitats i coneixements dels estudiants que els estudiants de primer curs dels graus en Enginyeria Química i en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris han adquirit al llarg dels darrers mesos. Ho fan a través dels concursos ChemEcar i Food Challenge Design, la culminació dels avantprojectes de tot un curs que han comptat amb el lideratge d’estudiants de quart curs. Aquests guien els companys de primer en el disseny i execució de les idees, que van mostrar al llarg del divendres 14 de juny.
ChemEcar
Els estudiants d’Enginyeria Química havien de dissenyar una planta de producció d’hidrogen i carregar-lo en un cotxe perquè es desplacés al llarg d’un tram de metres a través d’una reacció química de propulsió.
L’equip 9, liderat per Jana Esteve, de quart curs, i integrat per Anny María Rodríguez, Ferran Rufat, Adriana Roldan, Pol Massip, Blau Vilella, Alejandro Marín, Pau Rabassa i Gabriel Palau, van obtenir la victòria amb un desempat a la final.
Food Challenge Design
De manera simultània, a l’aula 107 de l’ETSEQ, els estudiants de primer curs del grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris van presentar els seus resultats en una nova edició del Food Challenge Design. En aquesta competició els alumnes havien de crear una proposta de producte innovadora i eco-sostenible que contingués un postbiòtic que millorés la salut intestinal.
Diferents equips van presentar els seus projectes davant de professorat de la URV i experts de la indústria alimentària. Finalment, el jurat va donar la victòria a l’equip amb la proposta Eco Bites, liderat per David Benet, de quart curs, i format per Antonio Márquez, Anna Pallarés, Gabriela Muñoz, Francesc Solé, Gabriela Muñoz, Jan Torres i Mariona Balaña.
Eco Bites, el producte guanyador, són uns mochis saludables, vegans i aptes també per a celíacs amb un contingut alt de vitamina B12 i polifenols. També es va valorar el gust, la textura, l’embalatge i qüestions relacionades amb la comunicació i el màrqueting, a més dels factors que intervenen en la creació d’un producte alimentari eco-sostenible en l’enginyeria de processos.
El jurat que enguany s’ha encarregat de fer el tast i d’avaluar els aperitius ha estat format per Hernando J. Margara, professor del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV; Marta Sales, professora del Departament d’Enginyeria Química; Olga Busto, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica; Justyna Warczok, Marketing Researcher a DuPont Water Solutions, i Joan Ruiz, responsable d’I+D+i de Grup Unió.
Durant el migdia, tots els participants van poder gaudir d’una paella i a la tarda, a la sala de Graus de l’ETSEQ, es va fer l’entrega de premis als guanyadors.
Més notícies de: reconeixements