07/06/2017

Creativitat i participació, al Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya

200 persones van participar en les activitats de la jornada, que es va celebrar a Calafell

Un grup de participants al dinar-taller, amb les seves postres creatives.

A la 4a edició del Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya, celebrada al Teatre Auditori Municipal de Calafell Joan Colet el dimarts 6 de juny, es van inscriure 200 persones que hi van participar activament. Van poder assistir i intervenir en activitats diferents, planejades amb creativitat i que exigien la seva col·laboració. Aquesta edició, el conjunt d’entitats de la demarcació que formen la xarxa URV Emprèn va tenir com a coorganitzador l’Ajuntament de Calafell, membre de la xarxa. El lloc on se celebra cada any té caràcter rotatori, entre les diferents viles i ciutats del territori.

El Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya és una jornada pensada per al col·lectiu empresarial i emprenedor, i té com a finalitat principal abordar aspectes rellevants i d’interès per a les persones emprenedores, empresàries i properes al món de l’empresa. Vol ser un punt de trobada i una festa de l’emprenedoria de les comarques tarragonines. La idea és oferir l’oportunitat de compartir experiències i coneixements amb un gran nombre de persones que volen tirar endavant els seus projectes, a base d’esforç i superació personal; i oferir tota mena de suport i orientació per millorar els recursos i afrontar amb èxit els reptes de cadascú.

Aprendre i participar

A la jornada Montserrat Peñarroya, directora de l’Institut Internacional d’Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement i de l’empresa Quadrant Alfa, va oferir la conferència: “Màrqueting digital: transformació o adaptació?'”. A la pausa cafè a l’espai de Marketplace, els participants van poder degustar productes elaborats per empreses emprenedores.

En el concurs Pitch and Win van participar deu persones seleccionades de totes les que es van presentar, amb els seus projectes empresarials. Els concursant havien de presentar el seu projecte, i un panell d’experts de diferents sectors, format per Albert Pàmies, Mònica Boquera, Ernest Feliu i Ana González, van valorar i opinar sobre les seves intervencions. El premi, que el votava el públic, se’l va emportar Albert Hurtado, amb l’empresa Prokey.

Albert Hurtado rep el premi del concurs Pitch and Win.

Carles Mera, soci consultor de Vinexus, va conduir el taller de cata de vins: Vins que expliquen històries. Hi van prendre part quatre cellers, singulars per la seva producció i molt diferents entre ells: Mas Blanch, Sicus, Celler de Capçanes i Casa Berger, que en vídeo van presentar les seves trajectòries.

El dinar-taller, “creatiu i experiencial” de la mà del cuiner Jordi Guillem del restaurant Lo Mam, i dinamitzat per Maria Batet, va sorprendre per la innovació dels plats presentats i també per la participació activa que es va exigir als comensals, que en grups de 8 persones van haver de dissenyar unes postres creatives basades en un concepte. El grup Els acrobatistes va protagonitzar un espectacle, penjats de teles, i va posar punt final a la Diada de l’Emprenedoria.

El taller-dinar creatiu va acabar amb un espectacle d’acrobàcia.

La inauguració de la trobada va anar a càrrec de l’alcalde de Calafell Ramon Ferré, i el vicerector de Transferència i Innovació de la URV Miquel Àngel Bové  i Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat. Va conduir la jornada la periodista Mireia Segú, de TV3.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*