31/10/2024

Eduard de las Heras, distingit amb el Premi Dow 2024

L'empresa reconeix amb un contracte laboral les competències i la trajectòria curricular i personal dels estudiants que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química a la URV

Enric de las Heras, segon per l'esquerra, amb el Premi Dow.

La 46a edició del Premi Dow ha aplegat aquest dimecres més de 200 persones, representants dels mons institucional, econòmic i educatiu del Camp de Tarragona, per celebrar el talent generat per la Universitat Rovira i Virgili. En l’acte, que ha omplert l’auditori del Complex Industrial de Dow a Tarragona, també s’ha remarcat que la formació de les noves generacions és imprescindible per afrontar la transformació en què es troba immersa la indústria química per desplegar la descarbonització. En aquesta ocasió, el guanyador ha estat Eduard de las Heras García, graduat en Enginyeria Química per la URV, on també ha realitzat el Màster en Enginyeria Química i el Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica.

El jurat ha valorat les competències i la trajectòria tant curricular com personal d’Eduard de las Heras, que fruit del guardó ha obtingut un contracte laboral per part de Dow, que des del mes de juny ja compta amb la seva expertesa a la planta de Tarragona. Concretament, De las Heras hi treballa com a enginyer d’automatització de processos a la unitat d’hidrocarburs per al cracker i la planta d’octè.

Eduard de las Heras considera que el Premi Dow “és una mostra del compromís de la URV per apostar per un model educatiu pràctic i orientat a la indústria, i de Dow per invertir en el futur i apostar pel talent dels joves”. El premiat té l’objectiu de treballar per generar un canvi significatiu i retornar tota la confiança i l’interès dipositats en ell. “La societat necessita que la indústria química vegi els reptes actuals com oportunitats de millora i, personalment, vull formar part d’aquest canvi”, ha afirmat.

En l’acte, Josep Pallarès, rector de la URV, ha posat el premi com a exemple de la necessària comunió de les tres “t”, talent, tecnologia i territori. «Innovem, tenim el talent i les eines, i el nostre territori ho mereix», ha afirmat. Per la seva banda, el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, Ignasi Cañagueral, ha defensat la vigència del Premi Dow en un context en què la indústria química afronta la transformació cap a la descarbonització: “Localitzar el talent, incentivar-lo, premiar-lo i ajudar-lo a agafar experiència és ara especialment clau perquè, a mig termini, ajudi a què el sector continuï fort al territori.” A més, el president i director general de Dow per a Espanya i Portugal, Antonio Logroño, ha recordat el caràcter “essencial” de la indústria química i ha posat De las Heras com a exemple del paper clau que tindran les noves generacions en el futur del sector. “Simbolitzes el talent que la societat d’avui i del futur necessita”, li ha dit.

Creat l’any 1978, el Premi Dow valora els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació de l’estudiantat que finalitza els estudis superiors d’Enginyeria Química a la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dins del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). El guardó, per tant, també posa en valor la tasca de la URV en la formació del talent del territori. En aquest sentit, Josep Pallarès ha insistit que les universitats tenen la missió de formar les futures generacions, de fer recerca i de transferir aquest coneixement”. “Si volem fer avançar el país, si volem tenir un paper transformador en el nostre territori, hem de tenir una mirada llarga i fer alinear els nostres objectius amb els dels que prenen decisions i amb els dels que necessiten respostes, és a dir, el sector empresarial”, ha conclòs.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*