30/09/2014

El 23-F, un lloc de memòria a la cultura popular

El 23-F és un "lloc de memòria" a la cultura popular. Francisca López i Enric Castelló són els editors del llibre "Cartografías del 23-F. Representaciones en la prensa, la televisión, la novela, el cine y la cultura popular", que investiga la producció cultural sobre el cop d’estat de 1981. És la primera aproximació des dels estudis culturals a un fet que va marcar la Transició espanyola.

Francisca López és professora a Bates College (EUA) i Enric Castelló al Departament d’Estudis de Comunicació de la URV. El llibre és una compilació d’articles que analitzen la producció cultural al voltant del 23-F i l’impacte que van tenir i continuen tenint aquells esdeveniments en la societat i la cultura popular espanyoles.

Els altres autors que hi han contribuït són Arantxa Capdevila (URV), Manuel Palacio (Universidad Carlos III), Hugh O’Donnell (Glasgow Caledonian University), José Carlos Rueda Laffond (Universidad Complutense de Madrid), Ruth Gutiérrez (Universidad de Navarra), Sira Hernández Corchete (Centro Universitario de la Defensa, Zaragoza), Concepción Cascajosa i Vicente Rodríguez (Universidad Carlos III).

La publicació ha comptat amb el suport dels projectes de recerca: La construcción mediática de los conflictos políticos y territoriales en  España. Estudio de los discursos y narrativas, finançat pel Ministerio d’Innovació i Ciència, i Memoria en segundo grado: imágenes documentales y posmemoria en la España del siglo XXI, finançat per la URV. Ambdós els ha liderat el grup de recerca en Comunicació Asterisc, de la URV. També han col•laborat en el projecte d’edició la Càtedra URV-Repsol d’Excel•lència en comunicació i Bates College.

Teniu més informació sobre el llibre aquí

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*