14/11/2017

El Campus Extens a Tortosa dóna suport al festival de cinema “terres Catalunya”

Aquest dijous es farà la presentació d’aquest festival al campus Terres de l’Ebre

Imatge d'una de les pel·lícules que es van projectar en la primera edició de terres Catalunya a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa

El festival internacional de cinema terres Catalunya INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL, l’únic de Catalunya i l’Estat espanyol especialitzat en turisme sostenible, acaba de fer pública la convocatòria de la segona edició que se celebrarà a Tortosa del 25 al 28 d’abril. Busca posar el focus en films que difonguin destinacions i allotjaments especialitzats en turisme de natura que promocionin valors com el desenvolupament sostenible i el respecte al medi ambient. Es tracta d’un festival que també té la seua vessant més científica i acadèmica: el terres LAB,  un congrés sobre paisatge, turisme i cinema, l’objectiu del qual és reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual, amb l’objectiu d’anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies en aquest àmbit.

El Campus Extens de la URV a Tortosa, ja des de la primera edició, celebrada al mes de maig passat a la ciutat, dóna suport a aquest esdeveniment “perquè dóna una projecció internacional a les Terres de l’Ebre al mateix temps que genera coneixement al voltant del turisme, la creativitat, el paisatge cultural i la promoció turística”, assenyala la professora de la URV Núria Gil, coordinadora de la seu tortosina del Campus Extens.

Fruit d’aquesta col·laboració, aquest dijous 16 de novembre tindrà lloc a la Sala de graus del campus ebrenc a les 19 h la presentació d’aquest festival, a càrrec del seu director, Santi Valldepérez. En un acte que porta per títol terres Catalunya – anàlisi i oportunitats d’un projecte de país, n’explicarà els objectius i del congrés terres LAB, organitzats per la productora audiovisual Filmsnòmades amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), entre altres institucions. També es projectaran dos dels films guanyadors de la primera edició: el documental Mountaineering to Yushan, del director taiwanès Seanwen Yang i filmat al Parc Nacional de Taroko a Taiwan. Va ser premiat amb el Premi Terres de l’Ebre a la Sostenibilitat per saber transmetre els valors de la relació de l’home amb el seu entorn. I un anunci de l’agència de publicitat DEC BBDO. Rodat a les Illes Canàries i amb una durada de poc menys d’un minut, rendeix tribut al planeta terra a través d’imatges espectaculars. Dins el festival es va emportar el Gran Premi de Comunicació Turística. En la primera edició de terres Catalunya es van presentar un total de 98 pel·lícules de dotze països diferents.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*