13/07/2023
El Campus Terres de l’Ebre atorga els Premis Gerard Vergés als set millors treballs de recerca i síntesi de secundària
Un treball sobre el modernisme català a les Terres de l’Ebre d’un alumne de l’Institut Dertosa és el projecte que ha obtingut més puntuació entre els 18 treballs presentats
Un treball sobre el modernisme català a les Terres de l’Ebre d’un alumne de l’Institut Dertosa és el projecte que ha obtingut més puntuació entre els 18 treballs presentats
Ahir dimecres 12 de juliol, es van lliurar els Premis Gerard Vergés del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) als Treballs de Recerca de Batxillerat i Treballs de Síntesi de Cicles Formatius de Grau Superior del curs 2022-23, elaborats per alumnes de les comarques de l’Ebre. Uns premis que estan finançats pel Consell Social de la URV i l’Ajuntament de Tortosa i que en aquesta edició han guardonat set treballs: tres en la modalitat de Premis Generals de la URV i quatre en la modalitat de Premis Específics Campus Terres de l’Ebre.
El treball amb una major puntuació, que ha obtingut una valoració d’excel·lent, ha estat Catalan modernism in the Ebro lands de l’alumne de l’Institut Dertosa, Gerard Fabregat Sangres. Aquest ha estat un dels tres Premis Generals de la URV, concretament el de la categoria Humanitats. Els altres dos han estat: L’abandonament animal (categoria Socials), de Berta Silvestre Alfonso, de l’Institut de Flix, i Immunoteràpia Anti-GD2. La solució del neuroblastoma? (categoria Científico-tècnic) de Maria Vila Verge, de l’Institut Deltebre.
En la modalitat de Premis Específics Campus Terres de l’Ebre, els quatre treballs premiats són: El guacamai ararauna: Tinença legal, cria en captiveri i cura de l’animal de Luis Fernando Quiroz Martí, de l’Institut Ramon Berenguer IV; “Un ejército al amanecer”: anàlisi dels esdeveniments que van succeir durant la Segona Guerra Mundial de Tania Maria Rusu, de l’Institut Els Alfacs; Trenquem el tabú de la regla. Un pas més cap a l’apoderament femení de Irene Forés Gil, de l’Institut Cristòfol Despuig, i Què amaga la musicoteràpia? de Maria Rangel Lluna, de l’Institut Ramon Berenguer IV.
D’una banda, els premiats amb els Premis Generals de la URV, reben fins a 1.500 euros per pagar la matrícula en qualsevol dels graus que s’imparteixen als diferents campus de la URV i un ordinador portàtil, a més de 300 euros per al seu institut. D’altra banda, els premis Específics Campus Terres de l’Ebre són fins a 1.000 euros en la matrícula del primer curs a algun dels ensenyaments que s’imparteixen al campus (Educació Infantil, Educació Primària, ADE i Infermeria).
El lliurament de premis va estar presidit per Jordi Jordan, alcalde de Tortosa; Joan Antoni Ferreres, representant Departament d’Educació, i Xavier Farré, director del Campus Terres de l’Ebre. Durant les intervencions van posar èmfasis en la promoció del talent dels joves, la importància de posar en valor les seves idees i la necessitat de retenir talent al territori.
En aquesta línia, el director del campus, Xavier Farré va destacar el fet que “la URV promogui uns premis d’aquest tipus és una manera de captar talent del territori i, especialment en el cas del campus, una manera d’assegurar-ne l’arrelament”. En els respectius discursos, també van animar als professors, tutors i alumnes a participar en aquest tipus de reconeixements i a continuar estudiant perquè seguir una formació de qualitat contribuirà a millorar l’entorn.