23/06/2016
El Consell Social lliura els premis a la Qualitat Docent
Una pràctica d’Aprenentatge Servei dels estudiants del grau de Treball Social, dirigida pel professor de la Facultat de Ciències Jurídiques David Dueñas, ha guanyat la modalitat individual. La col·lectiva ha estat per a un projecte d'innovació tecnològica centrat en millorar l'ocupabilitat dels estudiants de l'ETSE. Els premis s'han lliurat dimecres, 22 de juny al campus Catalunya i al campus Sescelades, respectivament
Una pràctica d’Aprenentatge Servei dels estudiants del grau de Treball Social, dirigida pel professor de la Facultat de Ciències Jurídiques David Dueñas, ha guanyat la modalitat individual. La col·lectiva ha estat per a un projecte d'innovació tecnològica centrat en millorar l'ocupabilitat dels estudiants de l'ETSE. Els premis s'han lliurat dimecres, 22 de juny al campus Catalunya i al campus Sescelades, respectivament
“Aprendre ajudant, ajudant a aprendre” del professor David Dueñas és el projecte que ha guanyat la modalitat individual dels premis a la Qualitat Docent del Consell Social. El lliurament del guardó ha tingut lloc dimecres 22 de juny en un acte organitzat al campus Catalunya en què han intervingut el president del Consell Social Joan Pedrerol i el rector de la URV Josep Anton Ferré.
Es tracta d’una pràctica en la qual hi participen els alumnes del grau de Treball Social i que va dirigida a les 16 entitats que formen part de la Federació Mestral-Cocemfe de Discapacitats Físics i Orgànics. L’activitat, -de servei a entitats del tercer sector-, s’emmarca en el programa Aprenentatge i Servei (APS) i busca l’adquisició de coneixements vinculats amb el desenvolupament d’una activitat pràctica real que presta serveis a entitats del tercer sector. A més, els coneixements que els estudiants adquireixen durant la pràctica es tracten posteriorment a l’aula per complementar l’experiència amb la teoria.
Abans d’iniciar el projecte els alumnes acorden els objectius de la proposta i realitzen campanyes de difusió, tasques per captar recursos, d’altres relacionades amb els usuaris o familiars i altre públic i campanyes relacionades amb les activitats ja previstes per part de les entitats. Les pràctiques les avaluen els docents, que tenen en compte la capacitat dels alumnes a reflexionar sobre la pràctica i el seu procés de creixement al voltant de la mateixa. La valoren també els representants de les entitats i es fa una avaluació final de l’experiència. El que interessa és comprovar que els estudiants aprenen les dificultats que es troben i detectar elements de millora per als propers cursos.
Orientació professional i acadèmica a l’ETSE
El premi del Consell Social a la modalitat col·lectiva ha estat per al projecte “L’orientació professional i acadèmica a l’ETSE. Innovació tecnològica orientada a l’ocupabilitat i al territori”. Els professors Teresa Torres, Domènec Puig, Maria Ferré, Àngel Cid, Antoni Martínez i Xavier Vilanova, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i Victòria Fabregat, de la Facultat de Ciències Jurídiques, han fet una presentació breu sobre el projecte durant l’acte de lliurament de premis que ha tingut lloc al campus Sescelades.
És una proposta per incorporar l’assignatura Orientació Professional i Acadèmica, a través de les sessions a l’aula i amb el suport d’un curs MOOC (Massive Online Open Course) –que s’ofereix a través de l’UCATx – sobre estratègies per a la inserció laboral fusionant els models pedagògics de la virtualitat i la presencialitat, el que anomenen blended-learning.
Es tracta d’un nou pla docent d’aquesta assignatura per sumar la tecnologia, l’ocupabilitat i el territori amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels titulats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Es pretén que els estudiants descobreixin els seus interessos i motivacions i, a partir d’aquí, siguin capaços de dissenyar estratègies formatives que els aproparan als seus objectius professionals. L’assignatura s’ofereix als alumnes de primer curs des graus d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Informàtica ien la doble titulació d’Enginyeria Elèctrica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.
En aquesta edició dels premis a la Qualitat Docent del Consell Social s’han presentat quatre candidats per la modalitat individual i sis per la col·lectiva. Cadascuna de les dues modalitats del premi està dotada amb 3.500 euros i els guardonats seran els candidats de la URV a les distincions Jaume Vicens Vives que atorga cada any la Generalitat de Catalunya.
Més notícies de: premis