29/11/2018
El professor Antoni Castro ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
El degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut tracta l'avaluació formativa de la pràctica clínica en la seva conferència d'ingrés
El degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut tracta l'avaluació formativa de la pràctica clínica en la seva conferència d'ingrés
El degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (FMCS) i director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Antoni Castro, ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, la qual cosa suposa un reconeixement a la trajectòria professional de Castro. El nou acadèmic va ser presentat pel també acadèmic i professor de la URV Lluís Masana en la sessió extraordinària que es va fer dimarts a la seu de la institució, a Barcelona.
Castro va pronunciar una conferència sobre l’avaluació formativa de la pràctica clínica després d’agrair la proposta per ingressar a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Aquesta institució, de més de 250 anys d’antiguitat, consta de 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els propis membres; 15 acadèmics d’honor; 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents estrangers sense limitació de nombre. Acull metges i, des de 1874, professionals sanitaris de ciències afins, com ara farmacèutics, veterinaris o biòlegs.
A més de degà de la FMCS i director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Sant Joan de Reus, Castro és director del Centre de Formació i Innovació en Simulació Josep Maria Martínez Carretero. És professor titular a la URV des de 2001 i ha ocupat càrrecs de responsabilitat al Departament de Medicina i Cirurgia i a la Facultat des de 1998. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona al 1986; és especialista en Medicina Interna des de l’any 1994, després d’haver realitzat la formació especialitzada MIR a l’hospital General Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, i doctor en Medicina per la UAB a l’any 1996 amb una tesi sobre Lupus Eritematós Sistèmic.