20/05/2022

Els cartells divulgatius del projecte Castells de Ciència s’instal·len als carrers de Valls

Les imatges relacionen els castells amb sis disciplines científiques: arquitectura, història, física, antropologia, química i sociologia. Es podran veure fins el 10 de juny

Quina relació hi ha entre els castells i disciplines científiques com la física, l’antropologia, l’arquitectura, la sociologia, la història o la química? Aquests dubtes són els que plantegen els cartells divulgatius que aquests dies ja es troben instal·lats a diferents places i carrers de Valls. Aquesta acció forma part del projecte Castells de Ciència, amb el que es vol fer divulgació científica sobre els castells a partir de diferents disciplines. Fins el 10 de juny un total de 15 cartells informatius parlaran sobre la relació entre ciència i castells, amb l’objectiu de parlar sobre el fet casteller des d’un punt de vista científic.

Tots els cartells plantegen una curiositat científica relacionada amb els castells, i a través d’un codi QR es pot accedir a l’explicació ampliada i a un vídeo curt de la sèrie Ciència en 1 minut, que en aquesta temporada està dedicada als castells i la ciència.

®Pere Toda.

La campanya gràfica del projecte Castells de Ciència compta, en aquesta primera fase, amb sis cartells, cadascú d’una disciplina científica diferent. A més de Valls, aquestes imatges es poden veure també a Tarragona i a Reus, totes tres ciutats col·laboradores amb el projecte. La iniciativa es complementa amb articles divulgatius, vídeos amb il·lustracions animades i a partir del 26 de maig i fins el 30 de juny els s’organitzarà un cicle de xerrades sobre castells i ciència, a més d’accions efímeres previstes per al mes de juny a diferents espais de les ciutats col·laboradores.

El projecte Castells de Ciència està impulsat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV (UCC+i) i la Càtedra per a l’Estudi del Fet Casteller i compta també amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació i de l’empresa Repsol. A Valls té el suport de l’Ajuntament.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*