24/11/2020

Els espectacles guanyadors de l’ajut per a la creació escènica de l’Aula de Teatre de la URV estrenen a la Sala Trono el proper cap de setmana

Hamlet Machine, de Carlos Andrés Pereira Fuentes, es farà en dos passis el 27 i 28 de novembre, i ¿Quién disparó a George Stuart? de la companyia de dansa La Im.Perfecta, el 28 i el 29

¿Quién disparó a George Stuart?, de Cia. La Im.perfecta, guanyadora de l'ajut de l'Aula de Teatre. FOTO: Albert Rué

Carlos Andrés Pereira Fuentes i la companyia de dansa La Im.Perfecta, de Raquel Méndez, van ser els dos guanyadors ex-aequo de l’ajut per a la creació escènica contemporània, que atorga l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili. A més de la dotació econòmica, l’ajut ha permès als creadors comptar amb l’assessorament tècnic i el suport del professorat del taller de teatre contemporani de l’Aula per a la proposta escènica i estrenar els espectacles dins la programació estable de la Sala Trono Armanyà de Tarragona aquesta temporada.

Malgrat les restriccions i coincidint amb la reobertura dels teatres, les dues propostes de les companyies emergents es podran veure el proper cap de setmana a la Trono dins la programació del cicle de km.0. Les entrades ja són a la venda amb un preu de 5 euros.

Hamlet Machine, de Carlos Andrés Pereira Fuentes

Hamlet Machine, de Carlos Andrés Pereira Fuentes, és un monòleg que adapta el Hamlet de Heiner Müller i es podrà veure el divendres 27 de novembre a les 20:30 h i el dissabte 28 de novembre a les 18:30 h. Les entrades són a la venda a la plataforma Entradium.

Carlos Pereira interpretant Hamlet Machine. FOTO: Albert Rué.

L’argument és el següent: “Es pot deixar de ser homes i dones del nostre temps? Podem alliberar-nos del que altres han fet per preservar la civilitat del nostre estómac i del nostre món interior? En algun lloc estan esquarterant cossos perquè jo pugui seure sobre aquesta merda. En algun lloc estan esquarterant cossos perquè pugui estar per fi sol amb la meva sang. Els meus pensaments són. El meu cervell és una cicatriu. Vull ser una màquina. Una proposta on la paraula i el treball corporal en forma de dansa ens apropa a la violència, a la guerra, a la sexualitat, a les contradiccions humanes i a la destrucció.”

¿Quién disparó a George Stuart?, de Cia. La Im.perfecta

¿Quién disparó a George Stuart? és un espectacle d’improvisació de dansa contemporània amb la participació del públic de la Cia. La Im.perfecta, que es farà el dissabte 28 de novembre a les 20:30 h i el diumenge 29 de novembre a les 18:30 h. Les entrades ja són a la venda a la plataforma Entradium.

La història s’emmarca en el Londres victorià, on el cavaller Oliver Hamilton té un gran dilema: la seva consciència li dicta que hauria de casar-se amb Beatrice, per a així evitar que la seva família acabi en la ruïna, però el seu cor li demana a crits que corri als braços de la seva estimada Francesca. Què és el que hauria de fer? Què li sembla al públic si ajuda a Oliver a prendre una decisió? Els ballarins d’aquest espectacle seran titelles a les seves mans. El públic decidirà què succeirà a cada moment i les seves eleccions determinaran el destí del protagonista.

Presentació dels espectacles de la companyia La.Imperfecta i Carlos Pereira, amb Joan Negrié, gestor de la Sala Trono. FOTO: Albert Rué.

Totes dues obres, premiades per l’Aula de Teatre de la URV i que han rebut el seu suport per portar-les a escena, són la novetat de la reobertura de la temporada de la Sala Trono Armanyà, que s’ha presentat aquest 24 de novembre. La Trono reobre de nou utilitzant el 50% de l’aforament del Teatre Metropol per garantir les distàncies de seguretat i afavorir les mesures de prevenció. El gestor i programador de la Trono, Joan Negrié, ha celebrat que ja s’ha venut un 25% de l’aforament per les quatre sessions previstes entre divendres i diumenge i ha explicat que confien que no hi haurà més tancaments en el futur.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*