28/11/2022

Els estudiants són el col·lectiu que més reclamacions fa a la Sindicatura de Greuges de la Universitat

La síndica, Encarnació Ricart, també ha destacat les queixes de PDI que han rebut maltractament per part d'estudiants

Encarnació Ricart, síndica de greuges de la URV, durant la presentació de l'Informe del curs 2021-22 al Claustre.

La síndica de greuges de la Universitat, Encarnació Ricart, ha donat compte al Claustre de la URV de les actuacions de la sindicatura durant el curs 2021-22, amb un increment de queixes presentades pel PDI i per l’estudiantat. En total s’han presentat 33 queixes, i Ricart ha fet tretze actuacions d’orientació, una orientació d’ofici i catorze institucionals. En total, 55 actuacions, nou més que el curs anterior.

Els estudiants són el col·lectiu que més reclamacions fa (el 44% de les queixes i peticions d’atenció i orientació ), de les quals en destaquen les queixes relacionades amb la gestió de la matrícula i amb qualificacions d’assignatures, i també les de futurs estudiants preinscrits a un màster, que exposaven la falta de transparència en el procés d’admissió. A aquestes cal sumar-hi més de cinquanta queixes que la síndica va rebre d’alumnes que volien accedir al grau en Medicina a la URV. Es tracta d’una situació comuna entre els aspirants arreu de Catalunya, motiu pel qual el síndic de greuges de Catalunya va demanar en el seu informe anual que l’Oficina d’Accés a la Universitat actualitzi periòdicament les notes de tall resultants de les reassignacions.

Ricart ha fet una menció especial als estudiants de doctorat en el seu informe, ja que “no solen presentar queixes i això em preocupa perquè conec les dificultats de l’etapa de realització de la tesi doctoral”. Per això es proposa incidir en aquest col·lectiu.

Pel que fa a les queixes del professorat, la síndica de la URV n’ha destacat dues de professors que han rebut maltractament dels estudiants i una altra d’una professora que va ser objecte de burla en una xarxa social per part d’alguns estudiants i que no estava d’acord amb el grau i la intensitat de la sanció que la Universitat va posar a aquests alumnes.

La síndica ha destacat que les peticions d’orientació, tot i que són poc freqüents, han augmentat significativament en relació als cursos anteriors. Ho atribueix a “un signe de confiança en la Sindicatura”.

L’informe complet es pot consultar aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*