10/05/2017

Els exàmens oficials de llengua xinesa es fan a la URV

Les proves es faran el dia 10 de juny, i el dilluns 15 de maig es tanquen les inscripcions per presentar-s'hi

Les proves de l'any passat van ser les primeres realitzades a la URV.

Des de l’any 2016, la URV té el reconeixement de la Fundació Institut Confuci per acollir els exàmens oficials de llengua xinesa, i és l’únic centre examinador acreditat de la província de Tarragona. Es convoquen els exàmens un cop l’any, d’HSK (per a majors de 16 anys) dels nivells 1 al 6, i d’YCT (per a menors de 16) dels nivells 1 al 4, i es faran el dia 10 de juny al campus Catalunya. La inscripció està oberta fins al dia 15 de maig, i es pot fer aquí.

La coordinadora d’aquestes proves és la professora del programa d’espanyol per a estudiants xinesos i de xinès per a alumnes espanyols de la URV, Zhu Rong Rong. Fins ara els exàmens, reconeguts oficialment per l’estat xinès, només es podien realitzar a Barcelona i a Girona. La URV i l’Institut Confuci de Barcelona van signar un acord de col·laboració l’any 2014 per fer-les a Tarragona. L’any passat es van presentar a la URV a les proves 110 persones.

Cursos de xinès a la Universitat

El Centre de Formació Permanent de la Fundació URV (FURV) ofereix, a través del Centre d’Estudis Hispànics (CEH) de la URV, cursos per a l’aprenentatge de la llengua xinesa i de les seves cultura i costums. El curs que ve seran quatre, de diferents nivells en funció del sistema de certificació HSK i del pla curricular internacional d’ensenyament del xinès. Així es pot aprendre pas a pas, de manera que a mesura que es superi cada nivell, es realitza un examen que l’acrediti. Els cursos són molt pràctics i s’assigna una companyia lingüística per a la pràctica d’allò que s’aprèn a classe i sobretot, de la conversa.

Les classes comencen al setembre i es fan en horari de tarda al campus Catalunya, amb un descompte del 10% per a la comunitat universitària.

Cursos de xinès
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*