22/02/2021

Estudis de Gènere realitza un taller de mediatitzacions del gènere dels joves

Alumnes del Programa de Doctorat d’Estudis de Gènere de la URV participen un seminari sobre la producció i consum juvenils de continguts a xarxes socials per a la construcció de la identitat sexual, conduït per Iolanda Tortajada, degana de la Facultat de Lletres

Ms Nina, cantant de reggeaton espanyol
Ms Nina, cantant de reggeaton espanyol

Estudiants del Programa de Doctorat d’Estudis de Gènere; Cultures, Societats i Polítiques, han participat en un seminari a la URV sobre el projecte d’investigació “Produsage juvenil en las redes sociales y construcción de la identidad sexual: subversión de las representaciones convencionales”. que ha dut a terme un grup d’investigadors dirigit per Iolanda Tortajada, professora d’Estudis de la Comunicació i degana de la Facultat de Lletres de la URV.

S’emmarca en el projecte Respect!, financiat pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, en el que col·laboren diverses universitats de dins i fora de l’Estat espanyol, i que se centra en la construcció de la identitat sexual els i les joves i la seva producció i ús (produsage) de contingut a les xarxes socials i com aquest afecta a la identitat que projecten i a les desigualtats de gènere.

Els estudiants que van participar al taller de mediatitzacions del gènere, que va tenir lloc el 8 i 18 de febrer, van treballar sobre diferents abordatges metodològics en les Ciències Socials, més específicament en Estudis de Comunicació.

Estada d’investigació
La docent de la Universidad Blas Pascal (Argentina) a la URV

La trobada presencial va permetre generar un espai d’intercanvi acadèmic, sobretot pel que fa a metodologies d’investigació, amb d’altres països que estan duent a terme una estada d’investigació a la URV malgrat la pandèmia. És el cas d’Adela Lo Celso, docent  de carreres de Comunicació i Gerent de Continguts de la Universitat Blas Pascal (UBP), Argentina, qui va participar en el taller.

Lo Celso es troba finalitzant una estada de recerca a Tarragona gràcies a una beca de la Fundació Carolina, cofinançada per la URV i per la UBP. “La possibilitat d’aprendre i d’intercanviar experiències acadèmiques de forma presencial, tant amb docents com amb doctorandes, sempre enriqueix més que fer-ho virtualment”, ha valorat la docent argentina.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*