03/03/2021

Explorant el finançament de projectes de recerca tecnològics amb un gran poder innovador

La Unitat de Suport a les Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) ha dut a terme el webinar sobre el programa EIC (European Innovation Council) i el subprograma Pathfinder Open, el finançament europeu dels projectes de recerca tecnològics

Webinar EIC / Pathfinder de la USPIR

Des de la Unitat de Suport a les Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) s’ha organitzat un webinar per presentar el Workprogramme EIC (European Innovation Council) 2021, centrant-se en el subprograma Pathfinder Open (antic FET-Open). Pablo Fernández, sènior project manager de la UPC i Punt Nacional de Contacte del Programa FET ha estat l’encarregat d’explicar les principals novetats i proporcionar els consells pràctics de cara a la preparació i redacció de les propostes. En una segona part de la sessió, Albert Romano del Departament d’Electrònica i Enginyeria Biomèdica i de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia (IN2UB) de la Universitat de Barcelona, ha explicat la seva experiència amb el projecte StretchBio com cas d’èxit de l’últim FET-Open de H2020.

Pathfinder Open és un programa de finançament dins de l’EIC que finança recerca a la frontera del coneixement però amb una visió tecnològica molt definida i amb un gran poder innovador en el curt i mig termini. Finança projectes tecnològics radicalment nous i disruptius que solucionin problemes concrets que encara no tinguin solució.

El webinar va tenir lloc el 2 de març de 2021 a les 11.00 h mitjançant la plataforma Teams. Un total de 49 persones van assistir a la sessió. Majoritàriament col·lectiu i investigador i tècnic de la URV i  personal de la FURV i de l’ICIQ. El fet d’obrir-ho a tota Catalunya va permetre l’assistència de persones d’universitats com l’Autònoma de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, i la de Girona. I també de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, del Barcelona Supercomputing Center, de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i de l’Institut de Salut Global, entre molts altres.

La Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) ha estat l’organitzadora d’aquesta sessió. USPIR és la unitat de la URV que té l’objectiu de donar suport a la comunitat investigadora en la redacció de propostes per aconseguir el finançament internacional dels seus projectes de recerca. La Unitat rep finançament de la Diputació de Tarragona.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*