24/01/2024
Una exposició de les estudiants d’Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social analitza els processos de transformació de l’espai urbà
La mostra de les estudiants del màster es pot veure fins al 31 de gener al CRAI campus Catalunya
La mostra de les estudiants del màster es pot veure fins al 31 de gener al CRAI campus Catalunya
Fins al 31 de gener, el CRAI campus Catalunya acull l’exposició acadèmica de pòsters realitzats per les estudiants de l’assignatura “Postindustrialisme, globalització i espai urbà” del Màster d’Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social (MAUMI) sota el títol “Paisatges i polítiques de la transformació urbana: perspectives des de l’antropologia”.
En aquesta activitat, les estudiants han posat en pràctica el conjunt de recursos teòrics i etnogràfics vistos durant l’assignatura per abordar els processos de transformació i producció de l’espai urbà en el context del capitalisme tardà.
Aquestes dinàmiques de canvi sovint s’estructuren en fluxos econòmics i socials internacionals que impacten en les dinàmiques culturals de les regions, tot interconnectant realitats i aprofundint en les complexitats que aquests enclavaments sostenen.
Combinant aquests diferents marcs teòrics relacionats amb el procés de globalització neoliberal, i aportant oportuns estudis de cas, les estudiants exposen els elements necessaris per a la construcció de l’espai global com a objecte d’estudi etnogràfic aturant-se en els marcs polítics, simbòlics i materials involucrats en la transformació urbana.
Els pòsters posen l’èmfasi en els interessos antropològics per l’espai urbà mitjançant una perspectiva relacional que identifica els múltiples factors i agents implicats en tals dinàmiques de canvi sociocultural. Això són, les narratives legitimadores operants i el paper de l’administració, l’emergència de nous imaginaris i actors dins de l’espai transformat i l’assortiment de pràctiques locals de contestació i resistència en el marc d’un territori en pugna per ser produir i significat globalment.