15/05/2024

Experts dels cinc continents debaten sobre propietat horitzontal i altres formes de viure en comú en un fòrum a Tarragona

Analitzen els canvis sobre les propietats amb múltiples propietaris des de l'àmbit de la tecnologia, el dret i el disseny urbanístic i arquitectònic

Un moment de la 7a edició del 'Inernacional Research Fòrum on Multi-owned Properties (IFMOP 2024).

36 ponents d’onze països i cinc continents es reuneixen entre el avui i divendres 17 de maig al Centre Tarraconense el Seminari de Tarragona per debatre sobre la propietat horitzontal i altres formes de viure en comú en un fòrum organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i City Futures Research Centre (UNSW d’Austràlia).

Es tracta del 7è Fòrum de Recerca Internacional sobre Propietats amb Múltiples Propietaris, en què investigadors i investigadores de tot el món comparteixen els seus treballs sobre tot allò que succeeix entorn a la multipropietat, incloent comunitats de propietaris, cooperatives d’habitatge i associacions de propietaris, entre d’altres formes.

Més concretament les intervencions dels ponents s’agrupen en 9 blocs temàtics al llarg d’aquest dimecres i dijous:

  • Les noves tecnologies i el futur de la propietat horitzontal
  • Noves orientacions jurídiques per als edificis organitzats en propietat horitzontal
  • Propietat horitzontal en transició
  • Perpectives jurídiques comparades
  • Propietat horitzontal a Espanya
  • Propietat horitzontal a Etiòpia
  • Accessibilitat en edificis multifamiliars
  • Cooperatives d’habitatge i habitatge col·laboratiu
  • Reurbanització d’edificis multifamiliars

Després de dos dies d’intercanvi d’idees, conferències i taules rodones al Centre Tarraconese el Seminari, els investigadors i investigadores reunits en el fòrum es desplaçaran pel territori per conèixer els casos d’una propietat horitzontal residencial a Cambrils i el Centre Social El Roser i de Reus.

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili és la primera al món del seu tipus i és sòcia de Nacions Unides per a implementar la Nova Agenda Urbana. Aplega els treballs interdisciplinaris en matèria d’habitatge dels darrers 25 anys i compta amb dotze socis públics i privats. La Càtedra ha assessorat o participat en l’elaboració de sis lleis sobre habitatge, ha assessorat entitats públiques i privades i lidera o ha participat en 36 projectes de recerca competitius nacionals i internacionals. Compta amb sotze investigadors i ha format en habitatge a més de 12.000 professionals.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*