04/10/2024
La URV acollirà el 2025 el fòrum més important de l’estat en radiociència, electromagnetisme i telecomunicacions
La designació reconeix la trajectòria de recerca i docència de la universitat en uns àmbits en eclosió, sobretot al voltant de l’internet de les coses, la indústria 4.0 i la telemedicina
La designació reconeix la trajectòria de recerca i docència de la universitat en uns àmbits en eclosió, sobretot al voltant de l’internet de les coses, la indústria 4.0 i la telemedicina
La Universitat Rovira i Virgili organitzarà del 3 al 5 de setembre del 2025 la quarantena edició del Simposio Nacional de la Unión Científica Internacional de Radio (URSI 2025), considerat com el fòrum més rellevant de l’estat en matèria d’investigació en telecomunicacions, electromagnetisme i radiociència. Són disciplines que es troben en un moment àlgid arran de l’espectacular evolució durant els darrers anys de les tecnologies relacionades amb la telefonia mòbil, l’internet de les coses, el vehicle connectat, la indústria 4.0 i la telemedicina, entre d’altres.
La designació s’ha produït durant la celebració de la URSI 2024 a Cuenca, organitzada per la Universitat de Castilla la Mancha i que ha comptat amb la participació activa de professors i investigadors de l’àrea d’alta freqüència del grup Nephos de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV, sobre els quals recaurà l’organització de l’edició del 2025, que tindrà lloc al Seminari de Tarragona.
Amb aquesta designació es reconeix la trajectòria de recerca de la URV en l’àmbit de les tecnologies de les comunicacions, així com l’aposta per les telecomunicacions, visibilitzada sobretot pel doble grau en Enginyeria Biomèdica i en Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, pioner a l’estat.
L’última edició del Simposio Nacional de la Unión Científica Internacional de Radio ha comptat amb la participació de 250 congressistes, especialistes en tecnologies de les comunicacions, procedents d’universitats i empreses. Entre d’altres temes, s’han abordat els reptes associats al desenvolupament de la tecnologia 5G i la futura 6G, els vehicles autònoms, les aplicacions biomèdiques, l’exploració de l’espai, la internet de les coses i la intel·ligència artificial.
Per a l’edició del 2025 s’espera un nombre similar de congressistes, que aportaran els seus coneixements punters en aquest àmbit i es preveu un gran impacte a la ciutat de Tarragona i al territori. El moment actual és clau pel que fa als àmbits abordats en el congrés, específicament en l’actual tendència cap a la digitalització de la indústria de tots els sectors, cada vegada més sensoritzada i connectada.
Més notícies de: congrés