06/10/2017

Josep Subirats, doctor honoris causa per la URV, ha traspassat

El sepeli té lloc el dissabte, 7 d'octubre al tanatori Sancho de Ávila de Barcelona

Josep Subirats ha residit els últims anys de la seva vida a Barcelona. Nascut a Tortosa l’any 1920, va ser un gran activista polític contra la dictadura de Franco.

La URV el va investir doctor honoris causa el 23 de febrer del 2004, coincidint amb el 25è aniversari de la Constitució i amb l’intent de cop d’estat de 1981, en una cerimònia compartida amb Josep Antoni Baixeras i Xavier Amorós. Eren tres personalitats de les comarques de Tarragona que van destacar per la seva resistència antifranquista. Joana Zaragoza, vicerectora de la URV, va actuar de padrina de tots tres i va destacar-ne la trajectòria i els mèrits.

Josep Subirats va dirigir el diari clandestí Ara durant l’època de la dictadura i anys més tard va formar part de la comissió de vint persones que van elaborar el projecte d’Estatut de Catalunya a Sau. Havia ingressat al diari de Tortosa El Poble amb només catorze anys i va ser-ne director de 1937 a 1938. Empresonat durant la guerra, va complir set anys de condemna. Va ser professor de Política Fiscal de l’Empresa a la Universitat Autònoma de Barcelona, senador, membre dels Tribunals de Comptes d’Espanya i d’Europa, i el 30 de gener del 2005 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

Més informació:

Josep Subirats i Piñana

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*