08/02/2019

El rector de la UB Joan Elias relleva Josep A. Planell a la presidència de l’ACUP

La rectora de la URV, María José Figueras, és la vicepresidenta de la nova junta directiva de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques

Junta directiva de l'ACUP durant el 2019, presidida per Joan Elias, rector de la UB.

Aquest divendres 8 de febrer de 2019 s’ha constituït la nova junta directiva de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), que estarà formada durant tot un any pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, com a president; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, com a vicepresidenta; el president del consell social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat, com a vicepresident segon; el president del consell social de la Universitat Politècnica de Catalunya, Ramon Carbonell, com a vicepresident tercer, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya i qui fins avui presidia l’ACUP, Josep A. Planell, com a secretari.

Els rectors i rectores de les universitats representen la institució a l’Assemblea General de l’ACUP, màxim òrgan directiu de l’Associació. La presidència recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors i rectores de les universitats. Des de l’any 2008 es van afegir com a membres de l’Assemblea General de l’Associació els presidents i presidentes dels Consells Socials o càrrecs equivalents de les universitats membres.

El nou president de l’ACUP, Joan Elias, és rector de la UB des de desembre de 2016. Catedràtic de Matemàtiques al Departament de Matemàtica i Informàtica de la Universitat de Barcelona, durant la seva vida acadèmica ha compaginat la docència, la recerca en àlgebra commutativa i la gestió. Des del febrer de 2018 és també president de la Comissió Sectorial d’Internacionalització i Cooperació de la CRUE.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*