20/04/2018

La Jurídicogresca omple el campus Catalunya d’activitats festives

L'esdeveniment més lúdic dels actes de celebració dels 25 anys de la Facultat de Ciències Jurídiques aplega 220 persones en un dinar popular i clou amb un concert

Un moment de l'actuació de The Eightballs durant la Juridicogresca.

La Jurídicogresca ha estat l’esdeveniment més lúdic i festiu dels actes de commemoració dels 25 anys de la Facultat de Ciències Jurídiques, que se celebra aquest curs 2017-18. Estudiants, professorat, investigadors i personal d’administració i serveis van aplegar-se ahir 19 d’abril a la plaça de la Concòrdia del campus Catalunya per participar de les activitats que la Facultat havia organitzat per estendre a tota la comunitat universitària la seva celebració: jocs i esports, una caminada de records, una fideuada, una sessió de cinema i un concert de cloenda.

El dia va començar amb partits simultanis de bàdminton i ping-pong, jocs tradicionals, classes de zumba i fit-ball, en què hi van participar especialment els estudiants, que van canviar les aules pel terreny de joc per un dia. Paral·lelament, el professor Antoni Jordà va conduir unes vint persones pels carrers de Tarragona en un recorregut pels edificis que la Facultat de Ciències Jurídiques va haver d’utilitzar fins a la seva instal·lació definitiva al campus Catalunya: l’Antiga Audiència, la seu de l’ICAC, el Seminari i l’antiga biblioteca ubicada a l’avinguda Roma.

Antoni Jordà, a la dreta, amb membres de la Comunitat URV a l’inici de l’activitat Caminant per la història de la FCJ.

Un dels actes més nombrosos va ser el dinar popular, que va ser precedit pel vermut amb la música de The FEOS Experience. El professorat de la Facultat va posar-se darrere del taulell per servir una fideuada a tots els qui van congregar-se al campus per celebrar l’aniversari. Així, es van repartir fins a 220 racions de fideuada. Ja a la tarda, es va projectar la pel·lícula Arma fatal, per fer baixar el dinar amb una mica d’humor britànic i acció i agafar forces per a la recta final de la jornada.

Professors i personal d’administració i serveis del campus Catalunya servint la fideuada de la Juridicogresca.

La colla castellera de la URV, Els Pataquers, van oferir l’actuació que va precedir el concert final, amb grups integrats per algunes cares que resultaven força familiars als estudiants i personal del campus. Els primers a pujar a l’escenari van ser els també britànics The Eightballs, liderats pel professor del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys John Style; va seguir-los la música enèrgica de Cultrum; i, per tancar la Jurídicogresca, el professor de Dret Constitucional Jordi Jaria va reunir la seva banda, Frank O’Lee Sons, que va tornar a pujar a l’escenari després d’uns quants anys per rescatar les cançons més ballables i emblemàtiques dels 90 i 2000 fins arribar quasi a la mitjanit.

El grup Cultrum durant la seva actuació a la Jurídicogresca.

La comissió de voluntaris de la Facultat, que integren unes 25 persones entre estudiants, PAS i PDI, es prepara ara per als tres propers esdeveniments commemoratius de l’aniversari de plata de la Facultat: el 16 de maig es farà un homenatge als col·laboradors de la Facultat, que durant aquests anys han contribuït a impulsar projectes, càtedres i fer possible les pràctiques curriculars, entre d’altres; el 25 de maig els treballadors i extreballadors de la Facultat tenen una cita a la Casa Miret, on s’espera aplegar més de 400 persones en un sopar. Finalment, s’inaugurarà una exposició a final de curs que mostrarà els resultats de la recerca que s’ha dut a terme en els departaments de la Facultat durant els seus 25 anys d’història.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*