20/12/2016

La campanya “Desconnecteu!” estalvia a la URV en tres mesos 83.000 kWh o el consum trimestral de 95 llars

Gràcies a la participació de la comunitat en aquesta campanya que Medi Ambient URV va posar en marxa l'estiu de 2016, en tres mesos s'ha estalviat un 10% de despesa en energia elèctrica i s'ha evitat l'emissió de 25 tones de CO2 a l'atmosfera

Desconnectar els equipaments elèctrics i electrònics que no són necessaris (l’ordinador i el monitor, la impressora, els llums dels espais, la climatització, cafeteres i altres aparells elèctrics, etc.) és un gest fàcil que aporta un estalvi important, i cal ser conscient del fet. Els aparells en marxa o en espera consumeixen sense sentit. A més, durant els períodes de baixa activitat o de tancament, l’objectiu dels quals és, precisament, reduir els consums energètics, es fan operacions de manteniment sobre les xarxes elèctriques que poden afectar i malmetre els aparells connectats.

Però la campanya “Desconnecteu!” s’extèn a tot l’any, no solament a aquests períodes especials, sino a cada dia, en acabar la jornada laboral.

Atenent que s’adreçava a evitar consums elèctrics fora de les hores de treball, per fer el càlcul del consum durant tres mesos, entre el 21 de  juliol i el 21 d’octubre de 2016, s’ha contemplat: la franja horària dels dies laborables en què l’activitat és molt baixa als centres, i els caps de setmana en tot el seu horari. En la valoració s’han integrat els resultats de consum elèctric extrets del sistema de seguiment Dexma pels campus Sescelades, Catalunya, Bellissens i Terres de l’Ebre, i Rectorat (els centres i campus no inclosos en la valoració s’han integrat però les dades no estan incloses, a causa d’inconsistència o manca de comparabilitat interanual).

De l’anàlisi de les dades integrades de consum en els campus i centres indicats s’extreu que el resultat d’estalvi acumulat en els 3 mesos d’estudi (dins els dies i franges horàries triats) és de 83.000 kWh, que equival al consum de 95 llars a Espanya. El consum mitjà trimestral d’una llar a l’Estat és de 871,75 kWh, segons l’IDAE Eurostat.

Els 83.000 kWh menys de consum suposen evitar l’emissió d’unes 25 tones de CO2eq, segons càlcul de previsió del mix elèctric. I equivalen, en el període estudiat de 2016 a un 10% menys de consum respecte al mateix període de 2015; i un 10% menys de consum enguany respecte a la mitjana dels 3 anys anteriors.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*