22/12/2016

La Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània forma part de la nova Acadèmia Europea de Religió

Centenars d’experts, associacions, entitats, universitats, centres de recerca i revistes que tracten la religió des de diferents disciplines acadèmiques, entre les quals la Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV, formen part de la nova Acadèmia Europea de Religió que es va constituir el 4 i 5 de desembre en unes jornades a la Universitat de Bolonya

L’Acadèmia ha estat promoguda per la Fondazione per le Scienze Religiose Giovanni XXIII de Bolonya, dirigida per l’historiador Alberto Melloni, i compta amb el suport del Parlament Europeu i de la Unesco, entre d’altres. La xarxa té ara com ara la complicitat de més de 400 entitats d’Europa. Entre elles, un grup d’entitats catalanes que van ser convidades a la sessió fundacional com la  Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV –dirigida pel catedràtic Enric Olivé-  l’Observatori Blanquerna de Comunicació i Religió, la Fundació Joan Maragall, el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) o el Departament de Ciències de l’Antiguitat i Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Creació de l'Acadèmia Europea de Religions

L’Acadèmia iniciarà les activitats el 2017 com un consorci d’investigació i intercanvi entre les entitats acadèmiques i de recerca que estudien  les religions i una manera de fer visible el seu treball científic. També s’hi impliquen responsables de revistes científiques, departaments, editors i mitjans de comunicació i incorpora totes les perspectives relacionades amb la religió com l’art, la comunicació, la història, les relacions internacionals, les ciències jurídiques, la filosofia, el patrimoni cultural l’ètica, la sociologia, les ciències polítiques o l’arqueologia, entre d’altres. Es planteja també com un punt de trobada de la pluralitat europea i farà xarxa aplegant l’experiència de realitats que van des de la riba sud de la Mediterrània i l’Orient Mitjà, al món eslau i caucàsic.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*