26/05/2020

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV participa en l’informe internacional de Nacions Unides sobre habitatge assequible

L’informe internacional “Improving Housing Affordability in the UNECE region” forma part de l’Agenda del #Housing2030 que té com a objectiu estudiar els problemes d’assequibilitat de l’habitatge i els instruments de bones pràctiques existents als estats membres de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa (UNECE)

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV ha estat escollida per a participar en la redacció de l’informe internacional “Improving Housing Affordability in the UNECE region”, juntament amb altres experts a nivell internacional, liderats per la investigadora Julie Lawson (Centre for Urban Research, RMIT University). La UNECE és la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa.

Aquest projecte s’emmarca a l’Agenda del #Housing2030 i l’impulsen i hi donen suport, com a socis, el  el Comitè de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Ordenació del Territori de la UNECE; el Programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-HABITAT), i Housing Europe.

Amb l’objectiu d’estudiar els problemes d’assequibilitat de l’habitatge i els instruments i les bones pràctiques existents en els països i ciutats de la UNECE per poder millorar aquesta assequibilitat, l’estudi presenta una perspectiva interdisciplinària i aborda quatre temàtiques concretes: l’accés i la disponibilitat de sòl per a la construcció d’habitatges; la construcció i rehabilitació d’habitatge amb una visió de neutralitat climàtica; la gestió i regulació de l’habitatge, i l’accés a finançament.

L’objectiu final és ajudar els governs, en els seus diferents nivells, a formular polítiques que permetin millorar l’assequibilitat i la sostenibilitat dels habitatges, així com també ajudar a la recuperació social i econòmica que requereix la actual pandèmia de la COVID-19. Per això, l’informe vol adoptar un format accessible i útil, per donar les eines adequades per respondre a les necessitats de cada Estat i regió.

Els primers resultats de l’informe s’exposaran al esdeveniment internacional d’Habitatge Social que se celebrarà a Hèlsinki al juny del 2021, mentre que l’informe final serà presentat a Ginebra l’octubre del 2021, en el marc de la reunió ministerial de la UNECE sobre desenvolupament urbà, habitatge i ordenació del territori.

Per a més informació: https://www.housing2030.org

Sobre la Càtedra UNESCO d’Habitatge

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili és la primera al món del seu tipus i és soci de Nacions Unides per a implementar la seva Nova Agenda Urbana. Acull els treballs elaborats els darrers 25 anys d’investigadors interdisciplinaris i compta amb 12 socis públics i privats. La Càtedra ha impulsat l’elaboració de 6 normes sobre habitatge, ha assessorat entitats públiques i privades i lidera o ha participat 31 projectes de recerca competitius nacionals i internacionals, compta amb 18 investigadors i ha format en habitatge a més de 10.000 professionals. La seva recerca ha impactat en més de 47 milions de persones. Des del 2013, els investigadors de la Càtedra han publicat 200 treballs a 15 països i han impartit 356 conferències a d’altres 32.

La seva recerca cobreix tots els àmbits de l’habitatge i del dret de l’habitatge, des del sensellarisme fins al mercat hipotecari, passant per les tinences de l’habitatge (propietat, lloguer, tinences intermèdies), l’organizació de l’habitatge (propietat horitzontal, cooperativisme), el seu finançament (hipoteca), l’habitatge com a dret humà, habitatge i noves tecnologies, habitatge corroboratiu, professionals immobiliaris, habitatge social i drets del consumidors.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*