27/09/2016

La URV participa en un projecte europeu d’inclusió social a través de l’esport

El projecte SPIN (Sport for Inclusion), liderat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, reuneix cinc socis de tres països europeus i serà finançat en un 80% per la Comissió Europea, en el marc del programa Erasmus + Sport. Es tracta d’un projecte d’inclusió social a través de l’esport i la Universitat hi participa a través de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània

L’Euroregió Pirineus Mediterrània liderarà a partir de gener de 2017 i durant un any, el projecte europeu SPIN (SPort for INclusion), que busca fomentar la integració social i la igualtat de gènere mitjançant l’esport, així com establir vincles sostenibles per l’intercanvi de coneixement entre professionals de l’esport, de l’activitat física i de l’educació en edat escolar. Aquest projecte disposa d’un pressupost global de 75.000 euros, amb un cofinançament europeu del 80%.

Seleccionat per la Comissió Europea en el marc del projecte Erasmus+ Sport, el projecte compta amb diferents socis europeus a banda de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, líder del projecte. Un és la Universitat Rovira i Virgili, a través de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània,  des d’on es faran actuacions sobre el terreny i el treball de recerca i la gestió de la publicació dels articles que en sorgeixin. La resta d’entitats que hi participaran seran l’UCEC (Unió dels Consells Esportius de Catalunya a Barcelona), el CRUSEP-LRMP (Comité régional de l’Union sportive de l’enseignement du premier degré Midi Pyrénées Languedoc Roussillon) i l’UISP Piemonte (Unione Italiana Sport per Tutti – Comitato Regionale Piemonte a Turí). La Direcció General d’Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears acompanyarà també el projecte.

SPIN es desenvolupa arran de les Trobades esportives i culturals Pirineus Mediterrània que apleguen, des de l’any 2008, centenars d’infants i adolescents de l’Euroregió. El projecte busca capitalitzar aquesta experiència prèvia per desenvolupar eines de formació per educadors que treballen amb el desafiament d’integrar a través de l’esport poblacions immigrades.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*