04/11/2016

La companyia Terra Teatre representa l’obra “Els darrers dies la Catalunya Republicana”, d’Antoni Rovira i Virgili

L'escriptor, historiador i polític va relatar els fets dramàtics viscuts per ell i la seva família quan va entrar en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. Ara, l'actor Jordi Hervàs ha adaptat el text original i l'ha representat el 3 de novembre a l'Aula Magna del campus Catalunya, amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la URV

El relat transmet l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que van ser les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l‘any 1936. A més, destaca la gran quantitat de temes que connecten els anys 30 amb l’actualitat com les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. L’espectacle és un diàleg entre el personatge d’Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument.

L’adaptació del text original de Rovira i Virgili, del mateix títol, l’ha fet Jordi Hervàs, actor de l’obra; la direcció escènica és de Marc Hervàs, la música d’Edmon Bosch i el atrezzo, d’Irene Santos.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*