21/07/2017

La Coral de la URV, en l’XI Simposi Mundial de Música Coral

Ha estat seleccionada i actua en el primer concert de la trobada, el dissabte 22 de juliol a les 21 h. a l'Auditori de Barcelona

La Coral de la URV, en una de les seves actuacions.
La Coral de la URV, dirigida per Montserrat Ríos, ha estat escollida entre els millors cors catalans per participar en el XI Simposio Mundial de Música Coral, que es fa per tot Catalunya del 22 al 29 de juliol. Actua en el concert d’obertura d’aquesta trobada internacional, al costat del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Sant Jordi de Barcelona, Coral Polifònica de Vilafranca, Pax Cor de Cambra de Sabadell i Coral Polifònica de Puig-reig. En total es podran escoltar 185 veus, el dissabte dia 22 de juliol a les 21 h, a l’Auditori de Barcelona.
En aquest concert s’estrenarà l’obra del compositor Marc Timón “L’indòmit corser” , escrita per a cobla, percussió i cor. Conduïda per Marc Timón, participen tots els cors esmentats, acompanyats de la Cobla Sant Jordi amb percussió i amb la intervenció dels Castellers de Castelldefels. El repertori del concert es completa amb la interpretació de dues obres: “Ressons de l’Al Àndalus” (“Echoes of Al Andalus”), dirigida per Xavier Puig, amb la solista Assumpta Mateu i l’ensemble format per Berta Gasull (oboè), Olvido Lanza (violí), Feliu Gasull (guitarra), Eduard Arribas (baix), Martí Hosta (percussió); i “La Santa Espina” d’Enric Morera, dirigida per Mireia Barrera, acompanyats per la Cobla Sant Jordi amb l’actuació de l’Esbart Ciutat Comtal.
En el concert d’obertura, actuen breument també l’Ansan City Choir, de la República de Corea,The Rose Ensemble dels Estats Units i el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).
El Simposi, sota el lema “Els Colors de la Pau”, organitzat per la IFCM, vol reunir cors d’arreu del món, músics, compositors i editors, per celebrar la diversitat i l’excel·lència artística de la comunitat coral global. Participaran corals dels cinc continents, que representen estils musicals que van des de la música clàssica i tradicional fins el pop i el jazz.
 El simposi tindrà com a seu l’Auditori de Barcelona, l’ESMUC i el Museu de la Música de la ciutat, i s’hi acolliran conferències, masterclass, ponències i concerts. Els concerts tindran lloc en auditoris i esglésies, espais que ofereixen unes condicions acústiques òptimes segons el tipus de cor i repertori de cada concert. La basílica de Santa Maria del Pi (s. XIV) d’estil gòtic, i la Sagrada Família d’Antoni Gaudí i el Palau de la Música Catalana, dos referents internacionals del Modernisme, són alguns dels espais escollits. El Simposio se celebra cada tres anys i l’anterior edició va ser a Seül.
Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*