16/01/2019

La Coral de la URV interpretarà Carmina Burana amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae

El concert es farà el divendres 18 i el dissabte 19 de gener al Teatre Tarragona, i el diumenge 20 al Palau de la Música Catalana

La Coral de la URV acompanyarà l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) en la interpretació de la cantata escènica més famosa de la música occidental, Carmina Burana, que es basa en 24 poemes medievals trobats l’any 1803 en un còdex datat entre els segles XII i XIII que estava guardat en un monestir benedictí alemany. El concert s’obrirà amb l’obra Fantasia del Trencadís, de Joan Guinjoan, en homenatge al compositor honoris causa per la URV mort aquest mes de gener.

Aquest programa es presentarà fins a tres vegades, el proper divendres 18 de gener, a les nou del vespre, al Teatre Tarragona de Tarragona; el dissabte 19 de gener, també a les nou del vespre i al mateix Teatre Tarragona; i finalment el diumenge 20 de gener, a dos quarts de sis de la tarda, al Palau de la Música Catalana.

Josep Caballé Domenech, amb una trajectòria internacional com a director molt destacada, serà l’encarregat de dirigir l’OCM. Per altra banda, els cors que formaran part d’aquesta cita són la Coral de la URV dirigida per Montse Rios, el Cor de la FCEC i la Coral Infantil de l’EMMVA de Sant Cugat dirigida per Elisabet Kubesch. Per últim, destaca la presència de la soprano Sara Blanch, del contratenor Flavio Ferri-Benedetti i del baríton German de la Riva.

Les entrades dels concerts al Teatre Tarragona es poden adquirir a través del web Tarracoticket.cat i a les Taquilles del Teatre Tarragona, i les entrades del concert al Palau de la Música es poden comprar tant al web del Palau de la Música com a les Taquilles del Palau de la Música Catalana.

La Coral de la URV va ser fundada l’any 1991 per la seva actual directora, Montserrat Ríos. Ha interpretat moltes de les grans obres del repertori coral, entre altres, , els rèquiems de Fauré, Duruflé, Cherubini i Mozart, les passions segons Sant Mateu i Sant Joan de J.S. Bach, la Creació de F. J. Haydn, el Messies de Haendel, o la novena simfonia de Beethoven. Ha realitzat col·laboracions amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra Pablo Sarasate, l’Orquestra Camerata Mediterrània i l’Orquestra Camerata XXI, entre altres.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*