11/07/2017

La Coral i l’Orquestra de la URV coinauguren el Festival de Música de Santes Creus

Van oferir el Rèquiem de Mozart, juntament amb el Cor i l'Orquestra UNESCO Barcelona

Vista de l'escenari en la interpretació del Rèquiem, amb el director Gonçal Comellas. Fotografia: Fundació Música Solidària.
La Coral i l’Orquestra de la URV, que dirigeixen Montserrat Ríos i Marcel Ortega, respectivament, van ser convidats a coprotagonitzar el primer concert del Festival de Música de Santes Creus, en la seva represa. La qualitat de les formacions de la URV, exponents del territori, va ser el motiu de la seva participació.
Juntament amb el Cor i l’Orquestra UNESCO Barcelona, el dissabte 1 de juliol a la Sala dels Dormitoris del Monestir van interpretar el primer dels tres concerts de l’edició 2017: el Rèquiem en re menor KV 626  de W.A. Mozart, dirigits per Gonçal Comellas, director de l’Orquestra UNESCO, i amb Maria Mateu, soprano, Laura Vila, mezzosoprano, Beñat Egiarte, tenor, i Pau Bordas, baix.
En primer pla, els cantants solistes del concert. Fotografia: Fundació Música Solidària.

L’obra escollida és la peça sacra més interpretada i mitificada de la història musical d’Occident. La interpretació, segons la veu d’experts musicals, va ser excel·lent, per dos factors: per Gonçal Comellas, que va apostar per una lectura reflexiva del Rèquiem on es va veure la qualitat de la seva direcció, amb el contrast adequat entre el lirisme i el to dramàtic; i per l’actuació del Cor, que va ser superior, per la seva mil·limètrica coordinació, la seva seguretat en les entrades, o la seva pronunciació. El quartet de cantants que va actuar, de prestigi consolidat, van ser impecables vocal i musicalment. El Cor i Orquestra UNESCO Barcelona, dirigits per Gonçal Comellas, va interpretar el Ave Verum de Mozart per introduir el concert.

L’inici del Festival va tenir molt bona acollida entre el públic i es van esgotar les entrades. Fundació Música Solidària impulsa aquest festival que uneix música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori, de la mà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona, amb el patrocini de Repsol. Enguany el Festival està dedicat a la Fundació Esclerosi Múltiple.
Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*