09/12/2021

La Diputació i la URV impulsen la recerca amb 32 nous projectes que reverteixen en la demarcació

Emmarcats en el conveni marc de col·laboració 2020-2023 entre les dues institucions, incideixen en els reptes demogràfics, la transició energètica, la indústria, el turisme, l’habitatge, la socialització del coneixement o la sostenibilitat

La recerca com a eina de modernització, progrés econòmic i social i equitat territorial. La Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han presentat, aquest dijous, els 32 projectes científics de 2021 inclosos en el seu conveni marc 2020-2023. Les propostes abasten diferents camps d’actuació (energies renovables, salut, biotecnologia, nutrició, bioeconomia, enginyeria, química, pedagogia, geografia, economia, dret, antropologia o treball social ) i tenen com a denominador comú l’impacte positiu que han de generar en la societat en l’àmbit del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Enguany, la Diputació de Tarragona hi aporta 745.000 euros, una xifra força superior a la del 2020, que va ser de 425.000 euros. “Aquest increment pretén donar un impuls al coneixement en uns moments encara marcats per la pandèmia de Covid-19 i en els quals la recuperació econòmica esdevé un objectiu prioritari. L’impuls d’iniciatives innovadores en matèria de recerca ha de contribuir a aquest objectiu”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, durant la presentació dels projectes, en un acte que s’ha dut a terme al Palau de la Diputació. Hi han participat, a més, el vicepresident primer de la institució, Quim Nin, i la rectora de la URV, María José Figueras.

Noemí Llauradó ha destacat, així mateix, que la participació al conveni anual amb la URV evidencia el paper de la Diputació de Tarragona com a “motor econòmic de la demarcació, en àmbits diversos, també el científic, més enllà del nostre suport continuat als ajuntaments i les comarques.” En aquest sentit, una altra de les novetats destacades d’enguany és el cofinançament de 36 places de formació de personal investigador predoctoral, amb una inversió de 326.650 euros per part de la institució supramunicipal.

De la seva part, el vicepresident Quim Nin ha subratllat “la bona entesa de les dues institucions a l’hora de prioritzar el que és millor per al nostre territori: el progrés econòmic i social.”

Finalment, la rectora de la URV, María José Figueras, ha agraït el suport econòmic de la Diputació tot emfatitzant “la importància de la recerca científica i la transferència de coneixement en benefici del conjunt del territori i del país”. “Els projectes finançats -ha afegit la doctora Figueras- són una mostra de les diferents investigacions endegades des de la Universitat Rovira i Virgili que després reverteixen en la societat per a millorar la seva qualitat de vida”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*