25/06/2021

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut disposa d’un nou ecògraf donat per la Fundació Reddis per millorar l’aprenentatge pràctic dels estudiants

L’aparell se suma a les eines de què disposa el Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV

D'esquerra a dreta: Pep Barroso, pediatra de l'Hospital Sant Joan de Reus i membre del Centre de Simulació i Formació; Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV i cap de Medicina Interna de l'Hospital Sant Joan de Reus, i Carme Buixeda, presidenta de la Fundació Reddis.

L’ecografia clínica és un instrument útil per al diagnòstic de malalties, que amb els anys s’ha convertit en una eina bàsica a les mans de qualsevol metge. Ara els estudiants dels graus de Medicina i de Fisioteràpia de la URV disposen d’un ecògraf que els permetrà millorar el seu nivell de competències gràcies a l’ajut que la Fundació Reddis ha atorgat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

D’aquesta manera la Facultat entrena els seus estudiants en la realització d’ecografia clínica. Els futurs metges i fisioterapeutes podran millorar l’aprenentatge pràctic i aprofundir en els coneixements i la tècnica d’aquest instrument diagnòstic. L’aparell està instal·lat al Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV, ubicat a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que disposa de programes pioners, com el pacient simulat, perquè els estudiants adquireixin les competències i habilitats necessàries per a l’exercici de la seva professió.

En l’acte de donació de l’ecògraf del dimecres 23 de juny, Carme Buixeda, presidenta de la Fundació Reddis, va apuntar que “no es la primera vegada que la Fundació Privada Reddis col·labora amb la Facultat de Medicina”, i en aquesta ocasió “el material subvencionat servirà per a formar els futurs metges en la tècnica que els ajudarà en la diagnosi més fiable d’aquesta malaltia”.

Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, va agrair a la Fundació Reddis la donació de l’ecògraf, que té un cost de 12.000 euros, perquè l’aparell “té autonomia per fer hores de docència i contribuirà a incrementar el nivell competencial dels estudiants”.

Buixeda i Castro van coincidir a destacar que l’evolució tecnològica és constant i provoca que els programes formatius dels estudiants també hagin de canviar molt sovint.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*