14/10/2025

La primera Fira del Vi de Salou destinarà part de la recaptació a la Fundació URV

La Facultat d’Enologia participarà en l’esdeveniment, que tindrà lloc del 7 al 9 de novembre, amb tastos a càrrec dels seus enòlegs

Pallarès, Granados i Cristià, durant la presentació de la primera Fira del Vi de Salou.

L’Hotel Olympus Palace organitzarà, del 7 al 9 de novembre, la primera edició de SAVI, la Fira del Vi de Salou, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Fundació de la URV, a la qual es destinarà part de la recaptació. Obert al públic en general, però amb espai per a intercanvis professionals i activitats formatives, la fira té l’objectiu de promocionar la cultura vitivinícola del territori.

La fira, que s’ha presentat aquest dimarts al Teatre Auditori de Salou amb representants de les institucions implicades, tindrà la presència de cellers de les set denominacions d’origen del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (DO Catalunya, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DOQ Priorat i DO Penedès), així com d’altres regions vinícoles d’arreu. Durant la fira s’oferiran tastos guiats, maridatges, activitats formatives i espais per al networking entre professionals del sector. També hi haurà una zona gastronòmica amb productes locals, maridatges d’olis de la DOP Siurana, un showcooking amb el reconegut xef amb Estrella Michelin Pep Moreno i actuacions musicals per complementar l’ambient festiu. Es vendran tiquets i diferents paquets per a fer els tastos.

El rector, Josep Pallarès, ha agraït especialment que s’hagi pensat en la URV com a beneficiària d’una iniciativa que posa en valor els productes i les iniciatives de la demarcació al voltant del vi. “La Universitat és un projecte comú i que ens enriqueix com a territori. Per enfortir-ne la musculatura cal la implicació de tota la societat i accions com aquesta són un exemple clar d’aquest compromís», ha afirmat Pallarès durant la presentació.

La URV participarà a SAVI amb un estand en què hi haurà informació de la recerca i la formació que fa la Facultat d’Enologia, així com els vins que es produeixen. A més, els investigadors i investigadores de la URV faran tastos a la fira i participaran a la sessió de networking. També s’impartirà un monogràfic sobre el pàmpol girat, una varietat de raïm recuperada per l’Ajuntament de Salou i per a la futura producció de la qual es comptarà amb la col·laboració de la Facultat d’Enologia.

Per la seva part, Pere Granados, alcalde de Salou, ha posat en valor la celebració de SAVI com «una magnífica oportunitat per reforçar la vinculació de Salou amb la cultura, la gastronomia i la qualitat de vida mediterrània». Granados ha afegit que «aquesta fira contribueix a desestacionalitzar l’activitat turística i a oferir noves experiències durant tot l’any, vinculant el municipi amb la tradició vinícola i la identitat del territori». Gil Cristià, en representació de l’Hotel Olympus Palace, ha explica que «el projecte SAVI neix amb la voluntat de dinamitzar l’oferta cultural i turística fora de temporada, posant en valor la qualitat i diversitat dels vins catalans i el patrimoni enològic de la regió”.

La fira tindrà lloc al carrer Saragossa, prop de l’Hotel Olympus Palace, el divendres 7 de novembre de 17 a 21 h; el dissabte, d’11 a 21 h i el diumenge, d’11 a 20 h. Properament es donarà a conèixer el programa complet d’activitats i la llista de cellers participants.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*