17/05/2023

La seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya serà a Tarragona

El conseller d’Empresa i Treball afirma que l’oficina tècnica de la Vall, ubicada a l’edifici institucional del Port, "havia de ser a prop de la Universitat Rovira i Virgili, la institució que la va impulsar"

Presentació de l'oficina tècnica de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya al Port de Tarragona
Presentació de l'oficina tècnica de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya al Port de Tarragona

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya tindrà la seu a la primera planta de l’edifici institucional del Port de Tarragona. El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, i el director de l’oficina tècnica de la Vall, Isaac Justicia, han presentat aquest dijous la nova oficina de l’ens que ha d’impulsar la transició energètica cap a l’hidrogen verd.

“L’oficina havia de ser al territori on va néixer, Tarragona; al costat de qui afronta el repte de la descarbonització i la sostenibilitat (la indústria química, la logística i l’energia), i a prop de la institució que va impulsar la Vall, la Universitat Rovira i Virgili”, ha afirmat Torrent, en presència també de Josep Pallarès, rector de la URV; Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona; Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat; Àngel Xifré, delegat de la Generalitat, i Pau Ricomà, alcalde de Tarragona. Pallarès i Sancho ostenten, en nom de la URV i Repsol respectivament, les deus vicepresidències del Comitè de Promotors de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, presidit per la Generalitat.

Roger Torrent ha explicat que “Catalunya vol liderar la transició energètica i necessita espais de col·laboració públicoprivada com la Vall per poder fer front als reptes de descarbonització plantejats per la Unió Europea el 2050”. En aquest sentit, ha destacat el paper impulsor de la URV, que continua apostant-hi i, de fet, consolida el major hub cientificotècnic del país en aquest àmbit, amb uns quinze grups de recerca i més de cent investigadors treballant-hi, i està implicada en el Centre Català per la Descarbonització de la Indústria, que també té la seu a Tarragona. “Des de Tarragona, i amb la complicitat de la nostra universitat i del sector privat, volem ser referents en hidrogen a Catalunya i arreu d’Europa”, ha afirmat el rector Josep Pallarès.

Per la seva banda, Isaac Justicia també ha valorat la situació estratègica de l’oficina, mentre que Saül Garreta ha destacat que aquesta ubicació “permet que diferents projectes de transformació econòmica, de transició energètica i d’innovació col·laborin per atreure talent i emprenedoria i enforteixin el teixit empresarial”, en referència a la URV, el clúster químic i el Port de Tarragona. En aquest sentit, el Port està creant una acceleradora d’empreses d’economia blava i el sector químic treballa en importants inversions relacionades amb la producció i consum d’hidrogen verd com a combustible.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*