24/10/2019

La Unitat d’Investigació del Cinema exposa el treball de recuperació de films domèstics a la Filmoteca Espanyola

Ha participat en la presentació de la Xarxa de Cinema Domèstic

L’Associació Xarxa de Cinema Domèstic, de la qual forma part la URV, va ser convidada en un acte per mostrar el seu treball col·laboratiu el 22 d’octubre per la Filmoteca Espanyola. En l’esdeveniment, que es va fer al Cine Doré de Madrid, s’hi van poder observar diferents formes d’actuar amb els arxius de cinema familiar, i va ser un exercici de bones pràctiques perquè els documents audiovisuals valuosos no es perdin.

La URV va presentar durant l’acte el treball de recuperació del Patrimoni Cinematogràfic de les comarques de Tarragona que fa des del 1995 a través de la Unitat d’Investigació del Cinema. Més concretament, el director d’aquesta unitat, Pedro Nogales, va mostrar les imatges del documental Dalí, emperador de l’acció.

La Xarxa de Cinema Domèstic va preparar una sessió oberta en la qual s’hi van explicar els objectius de l’associació, i es van presentar les projectes que l’integren, així com també s’hi va mostrar el seu arxiu online i es van fer projeccions de pel·lícules recuperades que il·lustren part del treball dels diferents socis de la xarxa. Van ser-hi presents els representants de les diferents associacions que formen part de la Xarxa de Cinema Domèstic.

La Unitat d’Investigació del Cinema, a la reunió d’experts de la Filmoteca de Catalunya

D’altra banda, la Unitat d’Investigació del Cinema de la URV també ha estat convidada a la reunió d’experts que la Filmoteca de Catalunya ha organitzat per als dies 28 i 29 d’octubre per commemorar el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, on s’hi projectaran, estudiaran i analitzaran imatges del fons de la Filmoteca de Catalunya sobre cinema primitiu. Es tracta d’un reconeixement a la tasca de recuperació del patrimoni audiovisual català.

Print Friendly, PDF & Email