08/07/2021

La URV acull la 38a Conferència de la International Society for Contemporary Legend Reseach

Una trentena d'experts han presentat comunicacions sobre diferents rumors i llegendes contemporànies del 28 de juny al 2 de juliol

Alguns dels participants i assistents al congrés celebrat en línia.

La 38a Conferència Internacional de la International Society for Contemporary Legend Reseach (ISCLR), acollida per la Universitat Rovira i Virgili de la mà de Carme Oriol i Emili Samper i realitzada en línia del 28 de juny al 2 de juliol, ha estat un èxit.

Aquesta edició ha acollit uns 60 participants cada dia i s’hi han presentat 30 comunicacions, que han tractat diferents rumors i llegendes contemporànies sobre temes ben diversos, com ara el Brexit, la Covid-19, el trumpisme, la teoria de la conspiració -de gran actualitat-, «el tràgic error», Santa Claus,  genii locorum -de caire més clàssic-, els personatges de Pokemon, estafes, i un llarg etcètera.

Estudiosos de diversos països (Canadà, Estats Units, Gran Bretanya, Rússia, Eslòvenia, Grècia, etc.) com Theo Meder, David Clarke, Patricia A. Turner, Ian Brodie, Eda Kalmre o Gail de Vos han debatut sobre gènesi, interpretació i tipologia de rumors i llegendes contemporànies. El programa complet es pot consultar aquí.

Acabada la conferència, s’ha celebrat l’assemblea anual de la Societat, on s’ha felicitat els organitzadors d’aquesta edició tan inusual, i una happy hour on els participants s’han pogut relaxar i relacionar-se més enllà de les jornades de feina.

La 39a edició del congrés tindrà lloc l’any que ve a Otawa (Ontàrio) al Canadà.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*